Na treću nedjelju došašća, 17. prosinca 2017., u katedralnoj župi Presvetog Srca Isusova održana je duhovna obnova za odrasle na temu „Božić – ulazak Božjeg milosrđa u nemilosrdnost našega života“. Organizatori duhovne obnove su bili župnik vlč. Marko Majstorović i naše sestre, a animatorica susreta bila je s. Marina Jurišić.

Na duhovnoj obnovi sudjelovalo je 30-tak vjernika, koji su s velikim zanimanjem i pažnjom interaktivno sudjelovali u razmatranjima važnih tematskih pitanja. Uvodeći u temu obnove, sestra je kazala da smisao Božića nije u tome da svake godine nakitimo božićnu jelku i kupimo darove jedni drugima, u njemu se krije velika radost za svakog čovjeka – Bog se ponizio da čovjeka uzvisi. Kako nam je to Bog pokazao svoje milosrđe najbolje svjedoči Blažena Djevica Marija u svom hvalospjevu Veliča. Potom je pozvala sudionike na razmjenu iskustava dajući odgovore na pitanja: Za što danas Veliča duša moja Gospodina? Kakvu je milost Bog meni udijelio i jesam li je dobro iskoristio? Želim li uistinu primiti Boga u svoj život kao prijatelja ili on sa svojim dolaskom svake godine na Božić već pomalo postaje dosadni gost? Imam li vremena za Boga i kako uopće trošim svoje vrijeme?

Sestra Marina, koristeći se i simbolikom govora, pokušala je sudionike voditi u otkrivanju vlastitog životnog stava zahvalnosti i prepoznavanja vlastitih momenata gdje svatko osobno može izreći svoj „da“ Gospodinu i veličati ga za „neizmjerna dobročinstva kojima Ga obdaruje unatoč poteškoćama života“ – po primjeru Blažene Djevice Marije. „Gospodin dolazi i ne kasni, važno je dostojno se pripremiti za Njegov dolazak, nadam se da smo ovom duhovnom obnovom imali priliku otkriti veličinu Božjeg milosrđa za svakog čovjeka i isto tako prenijeti ono što smo primili od Boga na svakog brata čovjeka“, kazala je na kraju s. Marina.

Drugi dio obnove bio je u sarajevskoj katedrali Srca Isusova u zahvalnom klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Euharistsijskim slavljem, koje je predslavio župnik vlč. Marko, završen je duhovno bogat dan obnove.

Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

srpanj 2024
P U S Č P S N
« lip.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
WordPress Video Lightbox