Novosti

Sarajevo: Proslava naslovnika Provincije Prečisto Srce Marijino

Sarajevo: Proslava naslovnika Provincije Prečisto Srce Marijino

U subotu, 12. lipnja 2021., proslavljen je blagdan Bezgrešnog Srca Marijina pod čijom je zaštitom Bosansko-hrvatska provincija sestara franjevki. U kapeli Prečistog Srca Marijina u provincijalnoj kući u Sarajevu euharistijsko slavlje predslavio je preč. Mato Majić, župnik sarajevske katredralne Župe Presvetog Srca Isusova i sarajevski dekan. Uz s. Katu Karadža, provincijsku predstojnicu, s. Lidiju Jurišić, zamjenicu provincijske predstojnice i kućne…

Preminula s. Kalista (Manda) Kobaš

Preminula s. Kalista (Manda) Kobaš

Dana 9. lipnja 2021. u samostanu sv. Franje u Kloštru Ivaniću blago u Gospodinu je preminula s. M. Kalista Kobaš. Sprovodni obred bit će u četvrtak, 10. lipnja, u groblju sv. Roka u Kloštru Ivaniću u 11:00 sati, a nakon sprovoda će biti sveta misa zadušnica. Sestra Kalista, krsnim imenom Manda, rođena je 17. srpnja 1935. godine u mjestu Oštra Luka, župa Imena…

Susret sestara s privremenim zavjetima

Susret sestara s privremenim zavjetima

U Duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor u Lužnici od 4. do 6. lipnja 2021. održan je godišnji susret sestara s privremenim zavjetima u organizaciji Povjerenstva za početnu formaciju Hrvatske redovničke konferencije. Na susretu čija je tema bila „Dar vjernosti – radost ustrajnosti“ je sudjelovalo šezdesetak sestara iz različitih redovničkih zajednica sa svojim odgajateljicama, a voditelj je bio o. Ivan Ike Mandurić,…

Slavlje u Rwentobu

Slavlje u Rwentobu

Večernjom svetom misom u sestarskoj kapeli, koju je slavio župnik fra Dismas Turinave, sestre su u Rwentobu (Uganda) proslavile 15. svibnja patron – Uzašašće Gospodina našeg Isusa Krista.

Preminuo Miroslav Mlakić, otac s. Filipe i s. Kate Mlakić

Preminuo Miroslav Mlakić, otac s. Filipe i s. Kate Mlakić

Dana 9. svibnja 2021. godine u 93. godini života u obiteljskoj kući blago je u Gospodinu preminuo Miroslav Mlakić, otac sestara, s. Filipe i s. Kate Mlakić, članica ŠSFKK Bosansko-hrvatska provincija Prečistog Srca Marijina.

Sprovodni obredi pokojnog Miroslava bit će 10. svibnja 2021. godine u 17 sati u groblju Komarda, Župa sv. Martina Bučići.

Misionar don Danilo u posjeti sestarama u Ugandi

Misionar don Danilo u posjeti sestarama u Ugandi

Salezijanac i dugogodišnji misionar u Ugandi don Danilo Lisjak posjetio je u ovom uskrsnom vremenu sestre zajednice u Rwentobu u Ugandi – s. Ivku Lučić, s. Elizabetu Žuljević i s. Uršu Marinčić. Tijekom boravka svako je jutro slavio svetu misu u sestarskoj kapeli te imao duhovne nagovore kojima je obogaćivao svakodnevicu sestara.

Dan molitve za duhovna zvanja

Dan molitve za duhovna zvanja

Prigodom 58. svjetskog dana molitve za duhovna zvanja i nedjelje Dobrog Pastira, koja se slavi na četvrtu vazmenu nedjelju Konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH organizirala je u četvrtak, 22. travnja 2021. u večernjim satima u crkvi sv. Vinka u Sarajevu molitveno bdijenje.

XVI. susret biskupa BK BiH i članova KVRPiP BiH

XVI. susret biskupa BK BiH i članova KVRPiP BiH

Šesnaesti susret biskupa Biskupske konferencije BiH s članovima Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH održan je 21. travnja 2021. u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu. Predsjedao je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, predsjednik BK BiH, a sudjelovala su i ostala tri člana Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine. Na zasjedanju su također sudjelovali predsjednik redovničke Konferencije fra Jozo Marinčić, provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene, i četrnaest članova i članica Konferencija među kojima jedan provincijal i četiri provincijalne glavarice. Svojim molitvama susret su pratile članice klauzurnih zajednica sestara Bezgrješne Kraljice Karmela u Sarajevu i Samostana sv. Klare u Brestovskom.

Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

lipanj 2021
P U S Č P S N
« svi.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
WordPress Video Lightbox