Zborovanje sestara naše Zajednice, održano u Bugojnu na blagdan Sv. Klare Asiške, bilo je idealna prilika da kao zajednica zahvalimo dragom Bogu  za sve iskazane milosti. Tom prilikom blagoslovljena je obnovljena kuća i kapela posvećena Sv. Klari Asiškoj.  


Radosno smo sredinom rujna 2011. nastavile s pastoralnim radom u našem “obnovljenom” duhovnom centru – pod novim krovom. U prekrasno obnovljenoj kapeli svakog četvrtka u 17 sati imamo klanjanje Isusu u presvetom oltarskom sakramentu na koje nam se pridruže vjernici laici, a koje završava euharistijskim slavljem. Također, od početka nove školske godine, svake prve nedjelje u mjesecu, imamo susrete duhovnog karaktera za žene-majke.


Nalazimo se u vremenu došašća. To je vrijeme kada smo na osobit način pozvani pažnju usmjeriti na darove koje nam donosi Božansko dijete. Kako bi lakše prepoznali te darove i zahvaljivali Bogu, u ovom vremenu iščekivanja Spasitelja organizirani su susreti za različite uzraste. Adventske duhovne održane su za djecu, roditelje, mlade i osobe treće životne dobi.


Živa je riječ Božja i djelotvorna (Heb 4, 12). Ova biblijska rečenica je misao vodilja svih naših susreta. Za sve one koji su imali potrebu na trenutak zastati, promotriti sebe u svjetlu Božje riječi te nahraniti svoju dušu, naša kuća je, upravo u tu svrhu, kroz protekle vikende bila otvorena. Uz pomoć Lectio Divina, meditacije, molitve, zajedničkog rada, rekreacije i druženja, nastojali smo da teme naših susreta budu u skladu s liturgijskim vremenom: Došašćevrijeme budnosti, vrijeme čežnje, vrijeme radosne nade, vrijeme pripreme za blagdan Božića, te Molitvamjesto susreta naše i Božje čežnje.


Uz molitvene susrete koje imamo u našem duhovnom centru u Bugojnu, nekoliko susreta duhovnog karaktera održale smo i u okolnim  župama i samostanima.


Predavanje franjevačkoj mladeži, u župi Uznesenja BDM u Uskoplju, na temu O prevenciji ovisnosti održala je s. Ines Vujica. Neposredno poslije toga uslijedilo je razmišljanje s. Blaženke Franjičević o važnosti naših čežnji, te povezanosti naših čežnji i životnog usmjerenja, koje je potkrijepila primjerima Sv. Franje i Sv. Klare.


Duhovnu obnovu, na spomenutu temu, s. Blaženka je održala mladima franjevačkog konvikta u Visokom. Mladi su na određenim tekstovima radili u skupinama nakon čega su pokazali svoje umijeće sagledavanja situacije mladih i iznimne sposobnosti u iznošenju vlastitih viđenja. Također je u Visokom upriličena duhovna obnova za žene – majke. Kroz izlaganje, razgovor, molitvu i meditaciju imale su priliku osvrnuti se na vlastiti život, svoju svakodnevicu i sve ono što one jesu i što žive u svjetlu Božje riječi. Također, u Livnu je održana duhovna obnova za odrasle, mlade i djecu gdje je s. Blaženka imala izlaganje o Karizmi i značenju Školskih sestara franjevki Krista Kralja na našim prostorima.


Dana 17. prosinca održat će se duhovna obnova za učenike sedmog i osmog razreda. U tjednu pred Božić, bit će upriličen posjet starijim, bolesnim, osamljenim i napuštenim osobama u našoj župi.S. Blaženka Franjičević


 
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

srpanj 2024
P U S Č P S N
« lip.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
WordPress Video Lightbox