I ove godine u Bosansko-hrvatskoj provinciji Školskih sestara Krista Kralja planirana je priprava za slavlje 50. obljetnice redovničkoga života. Prije 50 godina svoje DA Bogu izreklo je deset sestara: s. Terezija Jelečevič, s. Bernarda Ištuk, s. Auksilija Milić, s. Lucija Budimir, s. Kornelija Grubeša, s. Filipa Mlakić, s. Aleksandra Baotić, s. Danijela Mostarac, s. Andrijana Sluganović i s. Maksimilijana Pendeš. Radost sestara da se nađu zajedno u Bugojnu pomutila je pandemije koronavirusa zbog koje su sestre iz Hrvatske, njih pet, imale pripremu i slavlje u Kloštru Ivaniću, a tri sestre u Bugojnu. Teško bolesna s. Danijela nije mogla biti sa svojim kolegicama, a s. Aleksandra Baotić preselila se u vječnost.

Tri sestre, s. Terezija, s. Lucija i s. Kornelija započele su pripravu u Bugojnu 25. lipnja 2020. Kroz šest dana zajedno sa s. Lidijom Jurišić, zamjenicom provincijske predstojnice razmišljale su o jubileju kao povlaštenom trenutku zahvalnosti za Božje vodstvo kroz proteklih 50 godina. Svakodnevno su u duhu blaženstava, radosno i s povjerenjem iščitavale prijeđeni put, povjeravajući Bogu svoju prošlost, sadašnjost i budućnost.

U subotu, 27. lipnja, zaputile su se prema Livnu gdje su posjetile grob s. Aleksandre i drugih sestra koje su pokopane na groblju sv. Mihovila na Gorici. U nedjelju, 28. lipnja, hodočastile su sv. Ivi u Podmilačje. Toga dana posjetile su i zajednicu sestara u Jajcu.

Sestre jubilantkinje u Kloštru Ivaniću, također su tijekom priprave međusobno dijelile svoja životna iskustva i ljepotu zajedništva te u molitvi Bogu zahvaljivale za Njegovo vodstvo u zgodnom i nezgodnom vremenu kojim je bilo protkano vrijeme njihovog pedestgodišnjeg redovničkog života i služenja.

Kruna duhovne pripreme bila su euharistijska slavlja u sestarskim kapelama. U Bugojnu sveto misno slavlje je predslavio fra Miro Jelečevič, profesor na Franjevačkoj bogosloviji u Sarajevu i brat s. Terezije, u koncelebraciji sa fra Markom Lovrićem, župnikom Župe sv. Marije Anđeoske Gornja Tramošnica. Ovom zahvalnom slavlju nazočile su, uz sestre iz Bugojna, također i provincijska predstojnica s. Kata Karadža, zamjenica provincijske predstojnice s. Lidija, sestre iz Gornje Tramošnice i Jajca te fra Hrvoje Radić, župnik Župe sv. Ante Padovanskog Bugojno.

U isto vrijeme sveto misno slavlje u Kloštru Ivaniću je predslavio fra Goran Rukavina, zamjenik provincijalnog ministra Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Mandića i župnik u Župi Pohoda Blažene Djevice Marije Topusko također u zajedništvu sestara zajednice i Zagreba-Držićeve.

ssf

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

srpanj 2024
P U S Č P S N
« lip.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
WordPress Video Lightbox