U poslijepodnevnim satima 29. listopada 2020. posjetile su naš samostan na Gorici u Livnu sestra Ivka Lučić i sestra Franciska Ivanović, misionarke u Ugandi u Africi. Sestre misionarke su podijelile svoja dvogodišnja iskustva života i djelovanja u Ugandi, a zajednica sestara u Livnu sa zanimanjem i oduševljenjem slušale i propitkivale o svemu.

Kućna predstojnica u Livnu s. Suzana Milardović pozdravila je i izrazila dobrodošlicu sestrama misionarkama te zahvalila za posjetu našoj zajednici.  Potom su s. Ivka i s. Franciska govorom i fotografijama predstavile svoje iskustvo života u Africi, kao i djelovanje zajednice sestara u afričkom podneblju tijekom. Govorile su nam o svakodnevnici i pastoralnom djelovanju, pomaganju obiteljima, radu na vrtu, posjeti školama, davanju instrukcija iz engleskog jezika i informatike, suradnji u radu s franjevačkom mladeži (Frama) i drugim zanimljivostima.

Svojim radom i djelovanjem te suradnjom sa sestrama iz drugih zajednica sestre su puno toga napravile tijekom dvije godine djelovanja u misijama. Još je puno toga je za učiniti, djelovati, a što zajednica ima u planu razvijati.

Također u ovom vremenu neizvjesnosti zbog planetarnog širenja bolesti COVID-19 sestre su se uspjele održati i boriti unatoč poteškoćama koje su i same doživljavale, te pomagati onima koji su u ovom vremenu još više potisnuti u siromaštvo.

Posvjedočile su nam da snagu za misionarsko djelovanje ponajprije nalaze u susretu s Bogom, molitvi kao i međusobnom zajedništvu, što smo i same doživjele u susretu s njima i kroz njihovu jednostavnost i radost koje su donijele i u naš samostan. Njihovo svjedočanstvo dalo je i nama sestrama nadu, ohrabrenje i poticaj za naše zalaganje među onima koji su na nas upućeni u mjestu gdje jesmo i gdje živimo.

Naša zajednica u Livnu također je proslavila i svoga naslovnika „Krista Kralja euharistijskim slavljem“ 22. studenoga koje je predslavio fra Mario Knezović, župnik u Kočerinu. Nakon euharistijskog slavlja druženje je nastavljeno kod zajedničkog stola.

Neka Krist kraljuje u našim srcima, u našem životu a onda po nama neka bude vidljiv i prisutan i u drugima kojima smo poslane svjedočiti njegovu ljubav i njegovo Kraljevstvo.

ssf

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

srpanj 2024
P U S Č P S N
« lip.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
WordPress Video Lightbox