Od 14. do 16. lipnja 2024. godine, u jako lijepom ambijentu našeg duhovnog centra u Bugojnu, upriličen je susret sestara do deset godina od doživotnih zavjeta, na kojem se okupilo deset sestara. Organizaciju i vođenje susreta osmislila je i animirala s. Kristina Marijanović, provincijska savjetnica i pročelnica Vijeća za duhovnost i trajni odgoj. U svom uvodnom izlaganju s. Kristina je potaknula sestre na promišljanje o trenutnom stanju, razlozima dolaska te očekivanjima od ovog susreta.

Već prvoga dana naša očekivanja za druženjem, boljim upoznavanjem, dijeljenjem iskustava i trenucima radosti bila su ispunjena. Dan je započeo kratkim, poticajnim izlaganjem s. Kristine, nakon kojeg smo promišljale o vlastitim slikama naših osobnosti, što smo kasnije podijelile u razgovoru u parovima. Nakon radnog dijela susreta, uslijedio je izlet u povijesni grad Jajce, gdje smo obišle muzej, katakombe, toranj Sv. Luke i Mlinčiće. Svaka od ovih lokacija pružila nam je priliku za učenje i duhovno obogaćenje. Tjelesnu okrepu pronašle smo u samostanu Presvetog Trojstva gdje su nas ugostile naše sestre. U večernjim satima uputile smo se u Podmilačje gdje smo sudjelovale na euharistijskom slavlju prvoga dana devetnice sv. Ivi.

U nedjelju smo, zajedno s vjernicima župe, bile sudionice misnoga slavlja u župnoj crkvi Sv. Ante Padovanskog u Bugojnu. Neke od sestara u ovoj crkvi su položile svoje doživotne zavjete, pa je to bio još jedan razlog za zahvaljivanje Bogu za dar poziva i obnovu svoga redovničkog predanja i posvećenja. Nakon svete mise susrele smo se i sa s. Željkom Dramac, provincijskom predstojnicom. Sestra Željka je izrazila svoje zadovoljstvo našim okupljanjem i istaknula važnost zajedništva i međusobne podrške u našem daljnjem duhovnom rastu.

Cijeli susret bio je prožet duhom zajedništva, molitve i međusobnog osnaživanja. Zahvaljujemo Bogu za ove trenutke koji su bili prilika za rast, razmjenu iskustava i produbljivanje naše međusobne povezanosti. Neka nas Božja milost i dalje prati na našem putu, a radost koju smo doživjele nosimo sa sobom kao blagoslov.

s. Marina Jurišić

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

srpanj 2024
P U S Č P S N
« lip.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
WordPress Video Lightbox