U suradnji s Franjevačkom mladeži Bosne Srebrene održan je od 21. do 23. travnja 2023. u provincijalnoj kući Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije u Sarajevu prvi „Susret na putu duhovnog zvanja“ za djevojke.  Sudjelovalo je 10 djevojaka iz Podmilačja, Busovače, Doca i Bugojna te dvije studentice iz internata „Dom Majke Margarete“ koji vode sestre. Program je animirala s. Radmila Ilinović, a sudjelovale su također s. Vesna Bošnjak i s. Suzana Benković te duhovni asistent Frame Bosne Srebrene fra Antonio Baketarić. Okupljenim djevojkama srdačnu dobrodošlicu izrekla je s. Gracija Žabić, kućna predstojnica.

Seminar, koji je započeo svetom misom u samostanskoj kapeli, sastojao se predavanja, molitve, radionica i druženja. Uvodni nagovor izrekao je fra Antonio, a zatim je program nastavljen kroz radionicu na temu „Biti na putu u Emausu“ koju je održala s. Radmila. Drugi dan fra Antonio je održao dva predavanja: „Sv. Franjo Asiški i kršćanstvo“ i „Poziv kroz susrete s gubavcem i sultanom“. U popodnevnim satima sudionice su obišle Sarajevo, a između ostalog posjetile su sarajevske bogomolje te proširile znanje o vjerama i kulturama na bosansko-hercegovačkom tlu. Program je nastavljen druženjem u internatu na adresi Bjelave 43, a večernje sate obogatila je s. Vesna koja je predstavila zajednicu školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije. Zadnji dan susreta započeo je nedjeljnim euharistijskim slavljem. Nakon doručka sve prisutne djevojke pozdravila je s. Željka Dramac, provincijalna predstojnica. Zajedničko vikend druženje završeno je biblijskom radionicom na temu „Isusovo odrastanje u obitelji – mladenačko odrastanje i donošenje odluka“, koju je održala s. Radmila.

„Susret na putu duhovnog zvanja“ novi je projekt Franjevačke mladeži Bosne Srebrene. Pokrenut je iz želje da se zainteresiranim mladim ljudima pomogne u razlučivanju poziva – ne samo duhovnog – i približi franjevački način života te zajednički promišljaju o svjedočenju bratskog i solidarnog življenja u današnjem svijetu. Budući da Framu čine i mladići i djevojke, odlučeno je da se za mladiće susret organizira u dogovoru s promotorima zvanja Franjevačke provincije Bosne Srebrene, a za djevojke u dogovoru s promotoricama zvanja Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije. Na susrete su, osim framaša i framašica, pozvani drugi zainteresirani mladi, a sljedeći su planirani za jesen ove godine.

s. Radmila Ilinović/ssf

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

travanj 2024
P U S Č P S N
« ožu.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
WordPress Video Lightbox