Godišnji susret kućnih predstojnica s Provincijskom upravom održan je 8. listopada 2022. u provincijalnoj kući na Bjelavama. Susretu su uz provincijsku predstojnicu s. Željku Dramac nazočile s. Mira Bliznac, zamjenica provincijske predstojnice, s. Snježana Pavić, savjetnica i s. Ivana Pavla Dominković, savjetnica i provincijska tajnica, te s. Lidija Jurišić, provincijska ekonoma. Započele smo pjesmom na čast sv. Franji i meditacijom Dietricha Bonhoeffera Kršćanska zajednica je Božji dar.

Sestra Željka je na početku pozdravila okupljene sestre i izrazila im dobrodošlicu. Zatim je pročitala dopis upućen svim sestrama Provincije u kojemu je naznačen okvirni program duhovnosti i trajnog odgoja za sljedeću godinu. Pozvala je predstojnice da predstave svoje zajednice, da međusobno priopćimo i razmijenimo mišljenja i poglede na našu stvarnost, kako bismo dobile uvid u život Provincije, sagledale što je dobro, te osvijestile poteškoće s kojima se suočavamo vršeći službu predstojništva danas. Sestre su ukratko predstavile zajednice, počevši od najbrojnijih u sestarskim kućama, te kazale novije informacije o životu i djelovanju, o sestrama koje trebaju pomoć i njegu te na koji način su uspijevale vršiti svoju službu i brinuti o zajednici kroz proteklu godinu.

Uslijedilo je misno slavlje koje je predvodio fra Ivan Šarčević, OFM. Tumačeći nam Riječ Božju iz liturgije dana s naglaskom na Lk 11, 27-28 (Blažena utroba koja te nosila! Još blaženiji oni koji slušaju riječ Božju!) fra Ivan je istaknuo kao zahtjeve našega, redovničkog života: potrebu trajnog obraćenja izbjegavanjem svetačke oholosti, osposobljavanje za osluškivanje bez pristranosti, tražeći razliku između blaženog i blaženijeg te pravedno čuvanje Božje riječi vršeći je u svakodnevnim životnim okolnostima.

Nakon okrjepe koju su pripremile sestre u provincijalnoj kući uslijedila je popodnevna diskusija o praksi duhovnih vježbi, mjesečnih duhovnih obnova i odgojno-informativnih kućnih sastanaka. Među tekućim pitanjima raspravljale smo o vremenitim dobrima, o potrebama i mogućnostima, naglašavajući važnost određivanja prioriteta kada su u pitanju financijski izdaci. Korisne informacije i upute sestrama dala je provincijska ekonoma s. Lidija Jurišić. Sestre su se složile da je veoma važno promicati svijest o potrebi štednje s obzirom na aktualnu situaciju i neizvjesnost koju živi sav svijet danas.

Susret smo završile u kasnim popodnevnim satima poticajem i blagoslovom sv. Franje iz našega Pravila.

s. Marina Jurišić

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

rujan 2023
P U S Č P S N
« kol.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
WordPress Video Lightbox