Uoči Badnjaka, 23. prosinca, održana je božićna priredba, nakon čega su posjetitelji i prijatelji Male škole imali priliku i razgledati prodajnu izložbu dječjih radova nastalih u kreativnim radionicama tijekom došašća te kupiti ono što im se svidi i čime bi željeli ukrasiti svoje domove za Božić.


Djeca su se i ove godine marljivo pripremala za božićnu priredbu sudjelujući na probama, bilo dramskim i recitatorskim bilo zborskim. Malim glumcima iz Male škole pridružio se ove godine njihov prijatelj Luka Idžaković. A podržao ih je u ulozi Nekoga (pripovjedača) i glumac Slaven Vidak. Izveli su igrokaz Sebični div, prema priči engleskoga književnika Oscara Wildea koju su dramatizirale Anela Križanac i s. Dražana Radman. Dječji pak zbor pod ravnanjem s. Ružice Marijić uokvirio je ovu priču te recital Božićne zvjezdice prelijepim božićnim pjesmama uz pratnju gitara i klavijatura.


Osjetilo se da djeca na sceni uživaju glumeći, pjevajući i svirajući, a to su raspoloženje prenijeli i na publiku, posjetitelje, što je istaknula i s. Snježana Pavić nakon završenog programa čestitajući svima Božić sa željom da ono lijepo što se probudilo u svakome slušajući poruku koju su slala djeca svojim nastupom ponesu sa sobom u dane koji dolaze.


Prihodi od prodajne izložbe namijenjeni su za zajednički izlet svih sudionika kreativnih radionica te za pribavljanje potrebnoga materijala za buduće radionice. Puno toga se prodalo, a ostatak dječjih uradaka bit će još jedno vrijeme izložen u holu Male škole.


Priredba, izložba i proslava Božića bili su vrhunac adventskih priprema, ali djeca su sudjelovala i u drugim aktivnostima tijekom ovoga perioda: pravljenje keksa, ukrašavanje bora i zajedničkih prostora, izrada jaslica itd. Rado su prije spavanja molila i pjevala uz plamen adventskih svijeća. Rado su slušala lijepe i poučne priče i meditacije o svjetlu, dobroti i ljubavi, silama koje mogu činiti čuda ako im se otvorimo. (www.malaskola.org)


 

Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

lipanj 2024
P U S Č P S N
« svi.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
WordPress Video Lightbox