U subotu, 12. lipnja 2021., proslavljen je blagdan Bezgrešnog Srca Marijina pod čijom je zaštitom Bosansko-hrvatska provincija sestara franjevki. U kapeli Prečistog Srca Marijina u provincijalnoj kući u Sarajevu euharistijsko slavlje predslavio je preč. Mato Majić, župnik sarajevske katredralne Župe Presvetog Srca Isusova i sarajevski dekan. Uz s. Katu Karadža, provincijsku predstojnicu, s. Lidiju Jurišić, zamjenicu provincijske predstojnice i kućne predstojnice te ostalih sestara zajednice, na svetom misnom slavlju sudjelovale su i sestre iz zajednice u Sarajevu, Bjelave 43.

U prigodnoj propovijedi vlč. Majić se osvrnuo na poznatu izreku starih crkvenih pisaca »po Mariji k Isusu«, rekavši kako su Isusovo i Marijino srce zapravo jedno srce i da je veza između ta dva srca neraskidiva jer je Bog iz srca Marijina utjelovio božansko Srce Isusovo. Naglasio je kako upravo zbog ove činjenice čovjel-vjernik mora postati svjestan  da je Marija prva vjernica i da se radi nje pridružuje tom vjerničkom hodočasničkom putu. Marija je savršena učiteljica vjere i iskrenog povjerenja i predanja Božjoj volji. A Srce Isusovo i Srce Marijino su nam putokazi na tom putu. Također Župnik je potaknu na prisjećanje da ondje gdje je Euharistija, tu je i Marija i kako je sve Božje milosrđe pohranjeno u Marijinom srcu. Na kraju svoje propovijedi, vlč. Majić je potaknuo sve prisutne sestre da svakoga dana nastoje moliti Marijin zagovor da Bog u njihovim srcima uvijek bude na prvome mjestu i da tako drugima mognu donositi svijetlo, svjedočiti Krista i imati srce nastanjeno ljubavlju poput Marijinog.

Nakon svete Mise slavlje i zajedničko druženje je nastavljeno za objedom u sestarskoj blagovaonici. Uime svih sestara i osobno s. Kata pozdravila je prečasnog Župnika, zahvalila mu na odazivu i izrečenoj homiliji. Također je zahvalila za suradnju koju je Župnik imao sa sestrama kroz tri godine župničke službe u sarajevskoj katedralnoj župi, na poseban način kroz suradnju s. Ljubice Stjepanović, pastoralne suradnice u župi. Župniku je poželjela mir i Božji blagoslov na župi gdje će ljeta ove godine nastaviti svećeničku i župničku službu, a sve sestre Provincije preporučila u molitve.

Također s. Kata je pozdravila i sve prisutne sestre, u duhu sjedinjene i sa svim sestrama Provincije čestitajući svima naslovnika Provincije.

Naslovnik Provincije proslavljen je u zajedništvu i u molitveno ozračju u svim njezinim zajednicama.

“Presveta Djevice Marijo, Majko i kraljice moja, Tvojemu bezgrešnom Srcu posvećujem i predajem čitavo svoje biće: svoje misli, riječi i djela. Raspolaži sa mnom i sa svim što mi pripada sada i u vječnosti, na hvalu i slavu Presvetog Trojstva, za posvećenje Crkve i spasenje svega svijeta.

Bezgrešna moja Majko, pomozi mi živjeti dostojno moga posvećenja da neopozivo pripadam svome Otkupitelju. Daj da poput Tebe slušam poticaje Duha Svetoga. Neka se u meni, i po meni, uvijek i u svemu vrši volja Božja.“

ssf

 

 

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

veljača 2024
P U S Č P S N
« sij.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
WordPress Video Lightbox