U nedjelju, 29. travnja, kalendarski na blagdan Katarine Sijenske, djevice i crkvene naučiteljice, u provincijalnoj kući u Sarajevu (Bjelave 85), proslavljen je Dan Provincije i prva godišnjica posvete oltara, blagoslova kapele i blagoslova novog provincijskog sjedišta. Euharistijsko slavlje u 18.00 predslavio je fra Filip Karadža, župnik i čuvar svetišta sv. Ive Podmilačje. Osim sestara iz provincijalne kuće na euharistijskomslavlju bile su i sestre iz zajednica Bjelave 43, Kovačića i Bistrika.

Izražavajući iskrene čestitke za ovaj važan dan, Dan Provincije i prve godišnjice blagoslova našega provincijskog sjedišta, fra Filip je naglasio da je ovo lijepo zdanje ishodište dugogodišnje prisutnosti i djelovanja nas sestara ovdje u Sarajevu, kao i u Bosni. Homiliju je temeljio na evanđeoskom ulomku pete vazmene nedjelje o Kristu kao trsu i nama kao lozama. U životu svakog kršćanina, posvećene osobe na poseban način, bitna je ova navezanost na Krista. Živimo u svijetu koji svoju religioznu pripadnost vrlo često izražava upravo bez ove temeljne navezanosti na Krista kao trsa. Ista nije moguća bez srca, središta našega intelekta, volje i osjećaja odnosno navezanosti cjelovita čovjeka u svoj njegovoj tjelesnosti, duhovnosti i duševnosti. Jer upravo mi, redovnici i redovnice u svojoj jedinstvenosti i originalnosti, pozvani smo biti odgovor na ljubav trojedinog Boga i trajni putokaz prema onom nebeskom, vječnom. U konačnici nužno je postaviti si pitanje, prinosimo i darujemo li se Gospodinu kao originali – ponizno i uzvišeno?

Nakon euharistijskog slavlja uslijedio je zajednički objed u sestarskoj blagovaonici. Sestra Kata Karadža, provincijska predstojnica, uime svih sestara i osobno pozdravila je fra Filipa, te zahvalila na iskrenim čestitkama koje je uputio svim nazočnim sestrama kao i svim sestrama u Provinciji. Na poseban način zahvalila je fra Filipu, svome bratu, na odazivu i poticajnim riječima koje je uputio ovom prigodom te sestrama koje su došle da zajednički molimo i zahvalimo Bogu za neizmjerna dobročinstva koja nam neprestano dariva kroz vlastite živote kao i kroz život i djelovanje Provincije.

Sestre svih naših zajednica bile su s nama ujedinjene u molitvi i zahvaljivanju slaveći također i euharistiju u vlastitim zajednicama.

S. Ljubica Stjepanović

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

srpanj 2024
P U S Č P S N
« lip.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
WordPress Video Lightbox