Božićna čestitka

„Očvrsnite srca jer se Dolazak Gospodnji približio“, čitali smo u kratkom čitanju u vremenu došašća koje se primaklo svome kraju. Da bismo zahvalile Bogu na tom vremenu pripreme, a ujedno i svoj pogled pažljivije okrenule Djetetu, a i jedna drugoj, sakupile smo se uoči Badnjaka u dvorani naše kuće novicijata, u Kloštru Ivaniću gdje smo mi novakinje, postulantica i sestre juniorke održale kratak božićni program.

Kako bismo izbjegle sve napetosti, treme i strahove koji inače znaju prevladati na ovakvim priredbama, odlučile smo ove godine program učiniti malo drugačijim, točnije osobnijim. Umjesto uobičajenih božićnih recitacija i pjesama, svaka je od nas sudjelovala svojim vlastitim talentima. Tako je tu najprije bila umjetnički uređena sama dvorana: autorske slike i jaslice od platna djelo su naše kreativne postulantice Nikoline Vujice. Kao uvod u program prikazana je prezentacija s fotografijama novakinje Antonije Klišanin kojoj ne može promaknuti ni najsitniji detalj Božjeg govora u prirodi. Program se nastavio božićnim pjesmama; svaka od nas odsvirala je jednu božićnu pjesmu koju je kroz ovo vrijeme uvježbavala pod vodstvom sestre Krešimire na redovitim satovima klavira.

Između ostalog, pjesmu Tiha noć otpjevale smo na četiri jezika (hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom), a posebno osvježenje dali su joj mandolina i ukulele koje su svirale juniorke s. Vesna i s. Blaženka.

Nakon čestitke sestre Arkanđele, kućne predstojnice, kojom je ujedno i završio koncert, druženje se nastavilo pjesmom, smijehom i razgovorom.
Da Gospodin zaista prebiva u zajedništvu i slavljenju svoga naroda mogle smo se osvjedočiti tim provedenim vremenom koje je bilo, možemo reći predokus slavlja koje slijedi.

Zato dopustimo da nam o samom dolasku višnjeg Kralja progovore riječi: „Kliči i raduj se, Kćeri sionska: evo Kralj ti tvoj dolazi. Ne boj se, Sione, brzo dolazi spas tvoj.“

Tekst: Petra Mikulec, novakinja
Fotografije: Antonija Klišanin, novakinja

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

prosinac 2023
P U S Č P S N
« stu.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
WordPress Video Lightbox