Zajednica sestara u Rwentobu u Ugandi proslavila je u nedjelju, 21. svibnja 2023., svoj patron kuće i kapele – Uzašašće Gospodinovo. Euharistijsko slavlje predslavio je župnik fra Aphrodis Rumanyika. Uz sestre zajednice slavlje su uzveličale sestre Kćeri Božje Ljubavi, vjeroučitelji obližnjih filijala Rwentoba i Kaine, susjedi Talijani te jedna djevojka koja razmišlja o duhovnom pozivu.

Na početku euharistijskog slavlja župnik je pozdravio sve nazočne, a posebno nas sestre čiji patron “slavimo radosna duha”. Zahvalio je sestrama za prisutnost i za sve što dobro čine u Rwentobu. U svojoj propovijedi naglasio je kako nam nije lako razumjeti današnju svetkovinu ako ne gledamo očima vjere.

„Krist je uzašao na nebo, a naša vjera nas uči da je to nebo raj. Njegovo uskrsno tijelo nije kao naše propadljivo. To je tajna, misterij koji možemo razumjeti samo ako vjerujemo i gledamo očima vjere. Današnja svetkovina znak je da je Krist uistinu Bog koji je došao k nama u obliku čovjeka, bio s nama i među nama te nam obećao Duha Svetoga koji će nas poučavati i ispuniti prisutnošću Božjom. Krist nam je obećao da će biti s nama u sve dane – do svršetka svijeta. Njegove riječi Ja sam s vama za vjernike su sigurnost da nas nikad ne napušta. Privilegirani smo da možemo biti s njim. Molimo za Družbu, provincije i sve sestre, a posebno koje djeluju na ovom mjestu. Neka im Bog podari svoj blagoslov“, zaključio je Župnik te zahvalio sestrama, a sve prisutne pozvao na uzajamnu molitvu.

Nakon svete mise nazočnima se obratila kućna predstojnica s. Ivka Lučić. Pozdravila je sve i zahvalila na odazivu. Kazala je kako je lijepo da smo se ujedinili u molitvi. Molitva nas jača i daje nam snagu u našem životu. Uime zajednice darovala je župniku četiri misnice za filijalu Kaina koja će ubrzo dobiti dozvolu za trajnu nazočnost Presvetog Oltarskog Sakramenta. Vjernici te filijale, unatoč siromaštvu, pokušavaju pribaviti sve potrebno kako bi dobili dozvolu za svetohranište pa smo tim darom i mi pomogle i odgovorile na njihovu molbu za pomoć i sudjelovanje. Svi su bili oduševljeni i vrlo zahvalni.

Zajedničkim objedom i ugodnim druženjem završili smo naše slavlje.

S. Kata Karadža

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

svibanj 2024
P U S Č P S N
« tra.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
WordPress Video Lightbox