Tijekom svečanog euharistijskog slavlja na dvorcu Eppstein, u nedjelju 3. rujna, upriličeno je predstavljanje s. Gordane Davidović kao nove pastoralne suradnice u župi Hofheim. Predslavitelj euharistijskog slavlja, župnik u Hofheimu, Helmut Gross, na početku je srdačno pozdravio s. Gordanu i zaželio dobar početak djelovanja u toj njemačkoj župi. Pastoralno usavršavanje za pastoralnu referenticu s. Gordana dijelom će obavljati u Hofheimu, a dijelom u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Wiesbadenu, gdje je i do sada pastoralno djelovala.

Nakon euharistijskog slavlja pastoralni referent i mentor, gospodin Enrico Wagner, koji je taj dan održao homiliju, uputio je pozdrav i dobrodošlicu s. Gordani i zamolio da se predstavi župnoj zajednici i svima prisutnima. Sestra Gordana je ljubazno zahvalila za srdačnu dobrodošlicu i predstavila svoj pastoralni rad i usavršavanje za Pastoralnu referenticu na njemačkom jeziku.

Filozofsko-teološki studij s. Gordana je završila u Sarajevu. Kao vjeroučiteljica radila je sedam godina u osnovnoj školi u Busovači. Sada djeluje kao pastoralna suradnica u Hrvatskoj misiji u Wiesbadenu. Njemačko govorno područje i kultura nisu joj nepoznati jer je u Njemačkoj završila osnovnu školu, od četvrtog do osmog razreda. Svoje pastoralno usavršavanje s. Gordana  je započela prije 2 godine i odslušala i uspješno apsolvirala sve uvjetne seminare. Nakon završnog ispita započela je izobrazbu u pastoralu koja će trajati 3 godine. Kao kandidat prošla je seminare iz pastoralne pedagogije. Klasifikacijski ispit polagala je pred 10 članova komisije, a njezino daljnje djelovanje u ovom području kroz predstojeće tri godine bit će kombinacija teorije i praktičnog dijela u ovoj župi. “Ako budem donijela dio svoga srca vama, ja sam svoj cilj postigla” – zaključila je s. Gordana.

Na euharistijom slavlju nazočile su s. Ana Jeleč i s. Nikolina Mišković, majka s. Gordane, Danica Davidović, te nekoliko župljana i pastoralnih suradnika iz župe Wiesbaden. U kasnim poslijepodnevnim satima, u našoj zajednici sestara u Mainzu, zajedničkom večerom sa svećenicima koji djeluju u našim hrvatskim misijama u Wiesbadenu, Frankfurtu i Mainzu, te prijateljima i suradnicima s. Gordane iz župe Wiesbaden, proslavili smo njezin imendan i novi početak pastoralnog usavršavanja.

S. Nikolina Mišković

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

svibanj 2024
P U S Č P S N
« tra.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
WordPress Video Lightbox