Prigodom 58. svjetskog dana molitve za duhovna zvanja i nedjelje Dobrog Pastira, koja se slavi na četvrtu vazmenu nedjelju Konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH organizirala je u četvrtak, 22. travnja 2021. u večernjim satima u crkvi sv. Vinka u Sarajevu molitveno bdijenje.

Na početku susreta sudionike je pozdravila s. M. Julijana Djaković, provincijalna poglavarica sestara milosrdnica Sarajevske provincije, istaknuvši: “Po primjeru svetog Josipa, pozvani smo biti svojim samozatajnim životnim predanjem grad na gori, sol zemlje i svjetlost svijeta. Odgovorna je to i nimalo lagana zadaća. Svjesni smo da je može ispuniti samo biće koje se u potpunosti stavlja Bogu na raspolaganje i koje prihvaća da bude oblikovano njegovim Duhom”.

Na molitvenom bdijenju sudjelovali su: Vinko kardinal Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski nadbiskup, mons. Tomo Vukšić, koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, fra Jozo Marinčić, predsjednik Konferencije VRPP BiH, s. Ana Marija Kesten, provincijska glavarica sestara Služavki Malog Isusa, kao i redovnici i redovnice sarajevskih zajednica te bogoslovi iz sve tri bogoslovije.

Svjedočanstvo o svom redovničkom pozivu podijelili su: s. Antoneta Martić, milosrdnica i don Ivan Veriga, salezijanac.

Nagovor na temelju Poruke pape Franje: „Sveti Josip – san o pozivu”, izrekao je rektor Nadbiskupijskog misijskog medjunarodnog sjemeništa dr. Michele Capasso.

Klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu animirao je fra Davor Petrović, OFM i voditelj Povjerenstva za pastoral zvanja pri KVRPP BiH, i s. Jadranka Obućina, ASC i članica toga Povjerenstva.

Na koncu susreta kardinal Puljić zahvalio je na organizaciji molitve za svećenička i redovnička zvanja i kazao okupljenima da ne zaborave da su Isusovi prijatelji i da Isus na svakog od njih računa.

Fra Jozo, predsjednik KVRPP BiH, također je izrazio svoju zahvalu sestrama milosrdnicama za gostoprimstvo kao i svima nazočnima za dolazak i sudjelovanje u molitvenom zajedništvu.

Za vrijeme molitvenog bdijenja svirali su i pjevali Franjevački bogoslovi pod vodstvom fra Emanuela Josića, OFM. (kvrppbih/ssf)

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

travanj 2024
P U S Č P S N
« ožu.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
WordPress Video Lightbox