U ponedjeljak, 7. rujna 2020., u provincijalnoj kući u Sarajevu, održana je jednodnevna priprema za sestre juniorke Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosanko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina koje obnavljaju privremene redovničke zavjete: s. Andreju Lukenda, s. Vesnu Bošnjak, s. Mateu Šipić, s. Moniku Džepina, s. Suzanu Benković, s. Blaženku Miličić, s. Antoniju Klišanin, s. Petru Mikulec i s. Zoricu Barić. Na pripremi je sudjelovala i novakinja s. Nikolina Vujica. Zbog nemogućnosti dolaska, tri su sestre u pripremi sudjelovale putem online prijenosa. Pripremu je organizirala s. Celina Vidak, odgojiteljica juniorki, a animirala je prof. dr. Sanda D. Smoljo u suradnji sa Centrom za savjetovalište Vrhbosanske nadbiskupije. Tema je bila Put prema svetosti. U svojim predavanjima, dr. Smoljo govorila je o duhovnoj i psihološkoj zrelosti u redovničkom životu, koje se međusobno isprepleću, te o neprestanom rastu koji nije spontan, nego je osobni izbor. Navela je nekoliko koraka koji su važni za rast u svakodnevici; biti svjestan sebe, prihvatiti sebe u cijelosti te donijeti odluke i ispravno djelovati. Iako ovo nije bio prvi susret sestara sa predavanjima dr. Smoljo, priprema je nadogradila njihovo znanje i dala smjernice za rast na putu svetosti.

Sutradan, 8. rujna 2020., na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije, u kapeli Prečistog Srca Marijina također u provincijalnoj kući u Sarajevu, sestre juniorke obnovile su privremene zavjete. Euharistijsko slavlje predslavio je fra Marinko Pejić, OFM. U svojoj propovijedi govorio je o dva univerzalna i glavna puta preobrazbe života koja su dostupna svakom biću, a to su velika ljubav i velika patnja. Ljubav otvara srce, a patnja um. Istaknuo je kako redovnici u svijetu trebaju biti svjedoci Božjega milosrđa koje se objavljuje kroz slabosti patnje i ljubavi. Na kraju je poručio sestrama da ta dvoja veličanstvena vrata uvijek drže otvorenima.

Nakon homilije uslijedio je obred obnove zavjeta. U nazočnosti s. Kate Karadža, provincijalne predstojnice, s. Lidije Jurišić, zamjenice provincijalne predstojnice, s. Celine Vidak, odgojiteljice juniorki, te sestara zajednice, privremene zavjete obnovile su: s. Vesna, s. Monika, s. Suzana, s. Blaženka, s. Antonija i s. Zorica.

Tri sestre, koje su bile spriječene doći u Sarajevo, obnovile su zavjete u svojim zajednicama, s. Andreja i s. Matea u samostanu Navještenja Marijina u Zagebu te s. Petra u samostanu sv. Franje Asiškoga u Kloštru Ivaniću.

Svim sestrama čestitke i obilje Božjeg blagoslova u njihovu daljnjem nasljedovanju Krista po primjeru serafskog oca sv. Franje.

ssf

Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

svibanj 2024
P U S Č P S N
« tra.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
WordPress Video Lightbox