U ovom uskrsnom vremenu sa sestrama zajednice u Rwentobu u Ugandi, s. Ivkom Lučić, s. Elizabetom Žuljević i s. Uršom Marinčić, je boravio don Danilo Lisjak, salezijanac i dugogodišnji misionar u Ugandi. Kroz dane boravka svako jutro sa sestrama je slavio svetu misu u sestarskoj kapeli i imao duhovne nagovore. Duhovnim poticajima obogaćivao je svakodnevicu sestara.

Na spomendan sv. Josipa Radnika imali su zajednički izlet do jezera Bunyonyi, koje se nalazi u nedaleko od mjesta gdje žive sestre, a potom su bili i do vulkanskog vijenca koji graniči s Ruandom i Kongom. „Dan je bio vedar te smo bili zahvalni sv. Josipu na tom daru Neba jer smo mogli uživati u ljepoti bujnog zelenila Ugande i zasijanim poljima njenih brda. U Rwentobu je don Danilo posjetio franjevačku školu Puglia, pozdravio ravnatelja škole te s radošću uzeo nekoliko fotografija s igrališta škole na kojem su s. Urša i desetak djevojaka igrale košarku. Posjetio je i djecu iz sirotišta, a ona su ga s njihovom odgajateljicom dočekala s pjesmom i plesom. Na kraju susreta don Danilo ih je sve blagoslovio i zaželio im uspijeh u životnim zvanjima“, napisala je u svom osvrtu s. Elizabeta.

Na blagdan sv. Filipa i Jakova, 3. svibnja, na euharistijskom slavlju sudjelovale su i susjede sestara u Rwentobu, volonterke iz Italije. Nakon svetog misnog slavlja uslijedio je zajednički doručak i bratsko-sestarsko druženje. Gošće su rado i radosno razgovarale s don Danilom budući da su mogle razgovarti na talijanskom jeziku.

„Bogu smo zahvalne za lijepe trenutke zajedništva s misionarom don Danilom, što je s nama svakodnevno molio, dijelio svoja dugogodišnja misionarska iskustva te dao i poneki savjet za naš misionarski rad. Želimo mu blagoslovljen boravak u Namugongu, novom mjestu njegovog misijskog djelovanja“, napisala je s. Elizabeta u svom kratkom javljanju iz Ugande.

 

 

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

svibanj 2021
P U S Č P S N
« tra.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
WordPress Video Lightbox