Duhovne vježbe za djevojke, planirane u Gornjoj Tramošnici 21.-24.06.2018.g, spletom okolnosti održane su kao individualne duhovne vježbe u Domaljevcu. Ako se čovjek prepusti Božjoj Providnosti onda sve ima svoj smisao i svrhu i doista kod Boga ništa nije slučajno. Djevojka iz Osijeka, Anita Matić je u svom osvrtu na duhovne vježbe ovako napisala:

Na duhovne vježbe sam se javila kada su već bile odgođene, sestra me nije mogla odbiti i tako sam došla u Domaljevac da ih sama prođem. Do sada nisam sudjelovala na seminarima ili drugim sličnim susretima. Prvi puta sam ovako nešto doživjela i zahvalna sam Bogu na tome.

Ove duhovne vježbe su mi donijele u isto vrijeme i odmor i duhovnu okrjepu i intenzivniji rad u produbljivanju istina vjere. Iako sam se prvi put susrela s ovakvom vrstom vježbi individualnog pristupa, pomalo krećući u nepoznato i razmišljajući u kojem smjeru će to ići, ispunilo je više od mojih očekivanja. Ruka Božje providnosti koja me u Domaljevac uputila sve je ovo vodila i snagom svoje ljubavi, na moju dobrobit, tako savršeno isplanirala. Bili su ovo pravi milosni trenuci u kojima sam se u neku ruku osjećala kao „Božja princeza“, u kojima smo duhovno pripravljali tlo, kopali i sijali sjeme Riječi, a koje će Božjom pomoću u nadolazećem vremenu, vjerujem, donijeti i pravi plod.

Zahvalna sam Bogu – Vječnoj Ljubavi na svakom darovanom trenutku, Njegovoj blizini i vodstvu kroz svoju Riječ koju mi je upućivao. Dragocjeni su mi bili trenutci osobne molitve pred Svetohraništem, pred licem Njegova Milosrđa. Sudjelovanje na Sv. Misama kao i klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu bili su mi poseban doživljaj. Bolje sam upoznala svetog Franju i njegov način molitve, dublje sam shvatila vrijednost molitve i potrebu za produbljivanje vjere i povjerenja u Boga.

Veliko hvala voditeljici sestri Ani koja je izdvojila svoje vrijeme, posvetila mi se i nastojala maksimalno prilagoditi mojim mogućnostima i potrebama, a najvažnije od svega svojim smjernicama i vodstvom kroz snagu riječi duhovno me ojačala i oraspoložila za traženje i vršenje volje Božje u mom životu.

Pjesmom hvale Stvoritelju neka je slava našem Gospodinu i Božji blagoslov sa svima!

Anita Matić

 

PJESMA HVALE STVORITELJU

Tko je silan u svim svojim čudesima? Nitko kao ti, Gospodine.

Tko se otkriva u svojim stvorovima? Samo ti, Bože.

Tko ljubi savršeno i do kraja? Samo tvoja ljubav, Oče.

Budi veličan iz trenutka u trenutak nebeskim zborom anđela.

Neka ti ples plavetnih oblaka, što svodom se kreću daju slavu i hvalu.

Sunce što zemlju nam majčicu grije, neka ti se dostojno i radosno smije.

Ptičica raznih poj, nek u veselju navješćuje slavni boj.

Šum vjetra i valova tih, nek na poklon Bogu pripreme krošnje drveća svih.

Mjesec i zvijezde što danju se kriju, nek u noći svojim sjajem tvoju veličinu otkriju.

Rijeke, vode i mora što čudesno izvirete, svojom pojavom uzburkajte

svo mnoštvo Božje ljepote.

Njivo naša, Božje Sveto tlo, radom svojim donesi Bogu stostruko.

Odmor ruku, djela svih u Bogu jedino ima svoju bit.

Zato braćo, sestre moje, Božjih ruku tvorevine dajmo slavu, čast i hvalu

Uskrslomu Spasitelju.

 

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

lipanj 2024
P U S Č P S N
« svi.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
WordPress Video Lightbox