U sklopu priprave za svetkovinu Majke Milosrđa, koja se u našoj župi Kloštar Ivanić osobito štuje, organiziran je raznolik duhovni program koji se odvija kroz korizmene subote. Svake korizmene subote program započinje katehezom, te se nastavlja euharistijskim slavljem, nakon kojega slijedi određena pobožnost: molitva krunice, križnog puta ili molitva časoslova. Tematike kateheza su vrlo obogaćujuće za ljudski i duhovni rast, stoga samo uistinu vrlo zahvalni našim svećenicima koji su uložili trud, osmišljavajući teme i obrađujući ih na vrlo zanimljiv i edukativan način. Neke od kateheza nose naslov: Tko nas napada i kako se braniti? – Marija Majka Crkve, Hrvat i/ili katolik? – Rajska Djevo, Kraljice Hrvata, Marija – žena ili boginja?

Treće korizmene subote katehezu pod naslovom Za nesavršene roditelje i one koji se tako osjećaju – Majka dobrog savjeta – uzor roditelja, održala je naša s. Snježana Pavić. U svojem izlaganju između ostaloga, naglasila je važnost zdravih odnosa u obitelji, ističući kako nijedna obitelj nije savršena, ali svaka je pozvana odgajati svoju djecu za vrjednote i vjeru što je temeljila i na dugogodišnjem iskustvu živeći i radeći u Maloj školi u Varešu, našoj ustanovi za prihvat i odgoj djece. Dotaknula se također i tematike duhovnog zvanja u obitelji tj. što kada dijete iznese želju da postane redovnik/redovnica i kako postupiti kao roditelj: saslušati, savjetovati, biti blizu i u konačnici pustiti dijete da donese slobodnu odluku za svoj život. Naspram zdravih odnosa u obitelji, progovorila je i o nefunkcionalnim i nezrelim odnosima, u kojima je naglasak na pretjeranoj posesivnosti, osobito od strane majki koje znaju buditi u djeci stalan osjećaj grižnje savjesti krilaticom: Ja sam za tebe sve učinila i ti trebaš biti tu za mene.

Vjerujemo da je ova kateheza bila na izgradnju svima onima koji su je slušali. Ostaje dalje na nama, da određeni djelić onoga što smo čuli, pronađe primjenu u našim životima.

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

svibanj 2024
P U S Č P S N
« tra.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
WordPress Video Lightbox