U samostanu sv. Josipa u Tučepima kod Školskih sestara franjevki održan je ljetni kamp za mlade, pod nazivom „Izvezi na pučinu!“ od 01. do 05. srpnja 2019.g. Animatorica i voditeljica kampa je bila s.Ana Oršolić. Sudjelovalo je nas 21: 18 djevojaka i 3 dečka. Okupili smo se iz različitih mjesta: Kaštela, Livna, Podhuma, Tolise, Grebnica i Domaljevca. Nakon upoznavanja dobili smo smjernice, potrebne upute i određena zaduženja. Zajednički smo dogovorili pravila koja bi željeli da vladaju među nama kako bi svima bilo ugodnije boraviti u istom prostoru i provoditi zajedno dane koji su pred nama.

Kroz predavanja i radionica produbljivali smo naznačene teme. Upoznavali smo se sa raznim bilbijskim likovima, tražili poruku za sebe i odgovore na mnoga pitanja koja su se u nama rađala. Krenuvši od dječaka Samuela kojem se Bog obraća pa do starca Abrahama prepoznavali smo načine na koje Bog progovara čovjeku. Kroz rad u grupama razgovarali smo, upoznavali se, povezivali i ispunjali zadatke koje smo dobili. S radošću i zanimanjem smo kreirali scenske prikaze, intervjue s određenim likovima, osobne molitve ili pisma i dijelili vlastita iskustva i razmišljanja, vođeni pitanjima koja su bila postavljena pred nas.

Imali smo priliku osvježiti se i uživati u prekrasnom moru, prošetati, družiti se, a vrhunac dana je bilo sudjelovanje na večernjoj Misi sa župljanima. Animirali smo pjevanje i službu riječi. Svaka večer nam je bila posebna, osmišljena na svoj način, od koncerta, drušvenih igara do klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu, što nam se posebno svidjelo.

Najbitnije je da smo ojačali svoju vjeru i duhovno se obnovili. Shvatili smo da se Bog svima nama obraća na različite načine, samo trebamo biti otvoreni, osluškivati ga, prepoznavati različite načine govora i odgovoriti prihvaćajući njegov poziv.

Zahvaljujemo sestrama na gostoprimstvu, s. Petri i s. Dobroslavi na slasnoj hrani, a posebno s. Ani na uloženom trudu i vremenu, kako bi ovi dani bili nezaboravni, što potvrđuju izvadci iz osvrta pojedinih sudionika:

„Osjećaj potpunosti preplavljuje čovjeka. U zajedništvu, molitvi, pjesmi, osjetan je bio Božji trag.“  (Marija)

„Ove sam dane provela na drugačiji način, ne samo da je kamp zbližio i povezao nas mlade, nego je uspio odvojiti nas od mobitela i društvenih mreža. Dani ispunjeni srećom i radošću!“ (Katarina)

„Predivno iskustvo u kojem sam saznala nešto više o svojoj vjeri, atmosfera je doprinijela duhovnom miru koji tražim već duže vrijeme. Imala sam priliku spojiti odmor sa učenjem o Bogu!“ (Antea)

Prekrasno! Raspored fino popunjen, ništa previše, ali se osjećaš ispunjeno i produktivno. Prelijepo, opuštajuće!“ (Karolina)

„Radionice su bile poučne, jako zanimljive. Puno smijeha, sreće i radosti!“ (Marija)

„Ovo je bilo jedno od najljepših iskustava koje sam doživjela!“ (Barbara)

„Ovo mi je baš bilo potrebno. Duhovno osvježenje. Super je da smo imali zaduženja kroz dan da pokažemo svoju odgovornost. Razgovarali smo, pjevali, molili što je dodatno podizalo raspoloženje!“ (Anto)

Bogu hvala za ove predivne dane i radost koju nosima u srcima.

U ime sudionika kampa:

Ana Rukavina i Mara Rošić

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

srpanj 2024
P U S Č P S N
« lip.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
WordPress Video Lightbox