Tradicionalna 21. smotra crkvenih zborova hrvatskih katoličkih misija (HKM) i zajednica (HKZ) u Njemačkoj održana je 17. studenoga o.g. u crkvi Sv. Bonifacija u Mainzu, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni i HKM Mainz. Na smotri je nastupilo četrnaest zborova odraslih.
Prije smotre slavljena je euharistija koje je predslavio voditelj HKM Mainz fra Jure Zebić, u koncelebraciji sa delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom te voditeljima i dušobrižnicima HKM i HKZ.
Sve je na početku pozdravio fra Jure Zebić. „Svaka je smotra pokazivanje nečega vrijednoga, lijepoga. Smotre su da bi se nešto nekome pokazalo. Danas ćemo pokazati jedni drugima što možemo svojim glasom, a glas je instrument, kojim slavimo Gospodina, u ovom slučaju u liturgiji. Danas, na blagdan sv. Elizabete Ugarske, slavimo sv. misu. I danas ćemo slaviti Gospodina svojim glasom.“
Fra Jure u propovijedi je podsjetio kako je sv. Elizabeta Ugarska bila žena čestita, koja je umrla u 24. godini života mlada, a bila je posve ispunjena života. „Danas dok slavimo blagdan ove velike žene, ova crkva je ispunjena ženama i muškarcima za koje se isto tako može reći da posjeduju jednu vrstu izvrsnosti ili odabranosti. Među mnogim članovima vaših misija i zajednica vi ste upravo oni koji ste izabrani da budete predvodnici u slavljenju Gospodina kroz pjesmu.“
Liturgijsko pjevanje animirali je zbor HKM Mainz pod ravnanjem naše s. Dionizije Tomas uz orguljsku pratnju dr. Joze Majdančića, kao i uz sudjelovanje svih zborova pristiglih na smotru.
Svaki zbor izveo je po dvije skladbe, a nakon nastupa domaćina zbora HKM Mainz (zborom je ravnala voditeljica zbora s. Dionizija Tomas, a na orguljama je pratio dr. Jozo Majdandžić), redoslijed nastupa zborova određen je izvlačenjem iz košarice, a za to su se pobrinule voditeljice programa Stella Matić i Amela Dušanić.
Potom su nastupili zborovi: HKZ Ludwigsburg, HKZ Balingen, HKM Düsseldorf, HKŽ Frankfurt am Main, HKM Wuppertal, HKZ Albstadt – Ebingen, HKZ Sindelfingen, HKM Mannheim – Mosbach, HKZ Pforzheim – Bruchsal (HKM Srednji Baden), HKZ Laupheim, HKZ Esslingen, Nürtingen, Filderstadt, Kirchheim, HKM Köln i zbor HKZ VS-Schwenningen.
Na kraju smotre predstavnicima zborova spomenice su predali delegat vlč. Ivica i fra Jure. Delegat Komadina u znak zahvalnosti u organizaciji smotre ujedno je predao prigodne darove fra Juri Zebiću, s. Dioniziji Tomas, voditeljicama programa Stelli Matić i Ameli Dušanić i Stjepanu Boniću.
Nakon smotre za sve je u obližnjoj dvorani župe sv. Bonifacija organiziran objed. Ugodno raspoloženje je nastavljeno uz pjesmu i glazbu. (kt/ssf)

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

svibanj 2024
P U S Č P S N
« tra.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
WordPress Video Lightbox