Posljednji dani mjeseca rujna u našoj zajednici u Kloštru Ivaniću bili su bogati važnim događajima. U subotu, 28. rujna, nakon godine postulature u novicijat je primljena Nikolina Vujica. Pred njom je godina jačanja ukorjenjenosti u Bogu, ali i godina u kojoj će otkrivati i snažiti svoj identitet kao franjevka. Želimo joj obilje blagoslova i vrijeme ispunjeno Duhom Božjim!
Nakon toga, uslijedio je blagoslov redovničkih odijela naših triju novakinja Antonije Klišanin, Petre Mikulec i Zorice Barić.
U nedjelju, 29. rujna, ove tri sestre su položile svoje prve privremene zavjete. Svečano euharistijsko slavlje s obredom redovničkog zavjetovanja u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije – Svetište Majke Milosrđa predslavio je sisački biskup Vlado Košić uz koncelebraciju kloštranskog župnika fra Roberta Ćibarića kao i župnika iz Zlatara velečasnog Dragutina Cerovečkog, uz asistenciju župnog vikara fra Franje Vuka i ministranata župe. Liturgijsko pjevanje i sviranje animirali su župni zbor i zbor sestara.
U svojoj homiliji govoreći o porukama Riječi Božje Biskup se osvrnuo na Knjigu Mudrosti koja donosi Salomonovo štovanje mudrosti. On se kao mladi kralj na početku svoje službe pomolio Bogu da mu dadne ne niti bogatstvo, niti dugi život, niti poraz njegovih neprijatelja, nego – mudro i razborito srce. Poručio je našim sestrama da u molitvi za mudrost i oslanjanju na Božju milost dolaze sva dobra koja je onda potrebno dijeliti s drugima. Istaknuo je kako je važno biti Isusov prijatelj te tako poželio sestrama da Ga slijede kao one koje Ga prijateljski ljube. Na kraju sestrama je poručio neka njihova zrelost bude ostvarenje snova koje danas sanjaju i neka sutra koje dolazi bude dovršenje onoga što danas započinju. „Vi ste započele danas graditi na Kristu, čvrstoj stijeni. Neka vas on čuva i vodi, obdari potrebnim duhovnim darovima da ustrajete i neprestano dograđujete svoj dom da budete dostojne ući u vječni dom na nebesima“, zaključio je biskup.
Nakon homilije uslijedio je obred zavjetovanja. Novozavjetovane sestre su pred prisutnom zajednicom sestara, rodbine i vjernika u ruke provincijske predstojnice s. Kate Karadža, položile zavjete poslušnosti, siromaštva i čistoće. Potom je uslijedilo stavljanje koprena i primanje Pravila. Ove naizgled jednostavne, a opet tako duboke geste izražavaju istinsko predanje Bogu u ovoj redovničkoj zajednici.

Po završetku euharistijskog slavlja sestrama se obratila i Provincijska Predstojnica. Izrazivši iskrene čestitke novozavjetovanim sestrama istaknula je kako je potrebno moliti za mudrost da ostanemo vjerne Onomu koji nas poziva. Bog će blagosloviti put, ali važno je otvoriti Mu svoje srce.
Ovoga dana obilježile smo i 60. obljetnicu redovništva s. Leonarde Novak i s. Brigite Bernatović. Njihovo predano cjeloživotno služenje primjer je svim sestrama, posebno onima koje su na početku.
Slavlje se nastavilo ručkom u Hotelu Sport u Ivanić Gradu. Radost zbog bogatstva današnjeg dana nije se mogla sakriti.
Dok zahvaljujemo Bogu za dar novozavjetovanih sestara, čestitamo im i želimo da slobodna srca i u ljubavi žive ono što su danas obećale.

Sestra Antonija Klišanin rodom je iz Župe sv. Ivana Krstitelja Podhum, s. Petra Mikulec iz Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Zlatar, a s. Zorica Barić iz Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Jajce. Sve tri su započele kandidaturu 2016. godine u Livnu, a u Kloštru Ivaniću primljene su u  postulaturu 2017. i novicijat 2018. godine.

S. Blaženka Miličić, juniorka

Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

travanj 2024
P U S Č P S N
« ožu.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
WordPress Video Lightbox