Božić je blagdan zajedništva, blagdan susreta, blagdan topline i radosti. Jednostavno, Božić je blagdan srca, a “Mala škola” je već godinama mjesto gdje se to na poseban način može osjetiti. Božićnom priredbom, koju smo i ove godine s ljubavlju pripremili kao mali „kulturni“ dar svim našim velikim i malim prijateljima, znancima i dobročiniteljima, htjeli smo umnožiti i podijeliti tu posebnu radost.
Kao i uvijek bilo je tu pjesme, plesa, glume i pregršt dobrih vibracija. U program su nas uveli naši veseli tamburaši s pjesmom Zvončići i Radujte se narodi, nakon čega je s. Snježana Pavić, ravnateljica Ustanove, uputila tople riječi pozdrava i dobrodošlice. Na poseban način je pozdravila apostolskog nuncija u BiH mons. Luigia Pezzuto, koji je i ove godine izdvojio vrijeme kako bi s nama podijelio ove lijepe trenutke.
Predstavom Tajanstvena špilja, polaznici dramskih radionica htjeli su nas ohrabriti da i u ovom vremenu, ma koliko se činilo da nema nade, uvijek gledamo ljepotu i dobrotu u ljudima, stvarima i događajima. To nam je u Božićnoj noći svojim rođenjem poručio i Božji Sin.
U minutama koje se slijedile imali smo priliku putovati cijelim svijetom. Naime, polaznice plesnih radionica odvele su nas u Egipat, Kinu i Italiju. Na tom putu oko svjeta dalje su nas povele i naše gošće, profesionalne balerine Doris Baotić i Hanna Leko, koje su otplesale Rusku igru, a Naida Hamzić, Ilma Tiganj i Selma Efendić su zaigrale na vatrene taktove Romske igre.
Veliki i mali polaznici muzikoterapije na poseban način nas uvijek razvesele veselim ritmom i stihovima svojih vlastitih glazbenih kreacija, a u sličnom ritmu su nastavili i polaznici hip-hop radionica. Pjesmama Anđele radosti i Svjetlo ljubavi, koje su otpjevali članovi dječjeg zbora, došli smo do samog kraja bogatog programa, a kao šlag na kraju došao je ples Staro oro koji su izveli polaznici plesnih radionica.
Na koncu je s. Snježana zahvalila svim izvođačima i voditeljima radionica, kao i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli ljepoti ove večeri. Prisutnima se obratio i mons. Luigi Pezzuto koji je uputio riječi pohvale i ohrabrenja. Čestitajući Božić i Novu godinu svima, one najmanje je razveselio slatkišima.
Mala škola Vareš

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

svibanj 2024
P U S Č P S N
« tra.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
WordPress Video Lightbox