Ovih dana u župi Sv. Ane u Domaljevcu je vrlo živo i dinamično. U tjednu smo zahvale Bogu za plodove zemlje. Započeli smo zahvalnom nedjeljom u župnoj crkvi u slavljenju svetih misa. Zatim smo upriličili Dane kruha u Osnovnoj školi kroz bogati program školske priredbe i kušanja delicija zajedno sa roditeljima koji su se u lijepom broju odazvali. Predivno je vidjeti raznolike i tako bogate aranžmane divnih darova Božjih. Djeca su obučena u narodne nošnje i svečane šlingane haljine pjesmom svatovca izrazili ljubav prema svome zavičaju i zahvalu Bogu za divne darove njegove ljubavi.

U srijedu 18.10.2023. g odazvali smo se pozivu pape Franje molitvi Milijun djece moli krunicu za mir i jedinstvo. Lijepi broj djece se odazvao i ne samo taj dan, naime kroz cijeli mjesec listopad posvećen našoj nebeskoj Majci Mariji prije večernje svete mise djeca predmole krunicu i Litanije lauretanske. Ima i odvažnih prvašića koji sa puno žara na mikrofon predmole Zdravomarije. Drugoj djeci i ministrantima je to već dugogodišnje iskustvo, ne mali broj ih dolazi svakodnevno. Starijim župljanima je to velika radost, kako svjedoče, na zvonke glasiće dječje molitve izmami se pokoja suza radosnica.

U nedjelju smo upriličili susret zborova posavskog kraja, već jedanaesti po redu, jedino su u vrijeme korone izostali. Bila je to večer divnih susreta, uživanja u već poznatim i novim pjesmama, koje su nas prenijele u anđeoske sfere i darovale nam tračak božanske ljepote u ovom turbulentnom vremenu zagorčenom bezobzirnim, nepoželjnim i tako neopravdanim ratovima. Pjesma je molitva koja odmara i razgaljuje dušu. Pjesma je dar neba, potiče u nama novi zanos i nove riječi slavljenja i hvale Gospodinu od koga dolazi svako dobro. Iza ovih nastupa stoji veliki nesebični rad, sati vježbanja i ustrajno služenje zajedničkom dobru te želja da nedjeljna liturgija bude svečanija.

Nastupili su zborovi iz susjednih župa: Sv. Jakova Markijskog iz Grebnica, Imena Marijina iz Oštre Luke, zbor mladih Adoro iz Tolise, te domaći župski zbor Sv. Ane, zbor mladih Fenix i dječji zbor Glasnici. Na djecu smo posebno osjetljivi, svojim nastupom oduševili su sve prisutne pa su nagrađeni najburnijim pljeskom. Ponosni smo i na naše mlade koji se sa puno žara i ljubavi trude da đačke mise budu istinsko slavljenje Boga. Zahvalni smo našim gostima koji su obogatili večer svojim odazivom. Naše zajedništvo zasladili smo zakuskom koju su omogućili donatori i priredile domaćice zajedno sa članovima zbora sv. Ane koje nesebično služe gdje god i kad god to zatreba.

 

s. Ana Oršolić

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

svibanj 2024
P U S Č P S N
« tra.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
WordPress Video Lightbox