Blagdan Prikazanja Gospodinova u hramu, 2. veljače 2019., svečano je proslavljen u katedrali Gospe od brze pomoći u Mbarari-Nyamitanga. Blagdan Prikazanja Gospodinova u hramu ujedno je i dan Bogu posvećenih osoba. Tom prigodom upriličen je poseban program za sve redovnike i redovnice s područja nadbiskupije Mbarara.
Na početku susreta fra Mathias Kule, OFM – član franjevačke zajednice u Kakobi imao je izlaganje. U svome izlaganju fra Mathias je istaknuo važnost posvećenog života koji je u trajnom živom odnosu s Bogom. Također dotaknuo se pitanja vječnosti, vječnog života sa svijeću da je zemaljski život samo prijelaz u tu vječnost. Stoga je važno propitivati se o kakvoći življenja ovozemaljskog života u perspektivi vječnoga.
Nakon nagovora predavača uslijedilo je predstavljanje redovničkih zajednica. Na području Nadbiskupije se nalazi 31 zajednica, uključujući i našu zajednicu u Rwentobo. Stoga posebnu dobrodošlicu su izrazili na poseban nama sestrama franjevkama te poželjeli Božji blagoslov u našem misijskom poslanju.
Prije slavlja svete mise bila je prigoda za sakramenat pomirenja, a samom euharistijskom slavlju prethodila je procesija sa upaljenim svijećama kroz katedralu. Euharistijsko slavlje predslavio je mons. Paul K. Bakyenga, nadbiskup Mbarare uz koncelebraciju trideset svećenika, a u slavlju je sudjelovao veliki broj redovnika i redovnica. Na početku misnoga slavlja nadbiskup Bakyenga je pozdravio okupljenu zajednicu, redovnicima i redovnicama čestitato na njihovom danu. Također Nadbiskup je izrazio svoju radost zbog sve većeg broja redovničkih misionara i misionarki u njegovoj nadbiskupiji, na poseban način ženskih redovničkih zajednica. Pozvao je redovnike i redovnice da budu poput svijeća kojima je smisao svjetliti za druge poput Isusa Krista koji je jedino i istinsko Svjetlo svijeta. također i i Nadbiskup je izrazio nama sestrama – novoj zajednici na području nabdiskupije Mbarare te obećao podršku u našemu misijskom djelovanju. Govoreći o našoj zajednici, na poseban način je istaknuo dobru strukturu naših Konstitucija te točaka koje govore životu redovničke zajednice. Također u svojoj homiliji Nadbiskup je govorio o smislu i značenju posvete naglasivši da Bogu posvećena osoba prvotno jest iz čega onda proizilazi djelovanje; da je prvotno utemeljena u Bogu te iz tog temeljnog odnosa proizilazi činiti.
Uz zapaljene svijeće Bogu posvećene osobe su obnovile svoje zavjete.
Po završetku misnog slavlja u prostorijama nadbiskupijskog pastoralnog centra upriličen je domjenak i zajedničko druženje.
U zahvalnosti Bogu za dar poziva, ostaje nam svakodnevno odazivati se na njegove poticaje i izazove u vremenu i prostoru u kojem jesmo i u kojem živimo.
S. Franciska Ivanović, misionarka

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

ožujak 2024
P U S Č P S N
« velj.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
WordPress Video Lightbox