Prošlog vikenda 26.-28. listopada, juniorke naših četiriju provincija Mostarske, Mariborske, Splitske i Bosansko-hrvatske, zajedno sa svojim odgojiteljicama, okupile su se na seminaru o franjevaštvu u samostanu sestara mostarske provincije u Bijelom polju. Seminar na temu Budite radosne u Gospodinu vodila je naša s. Ivanka Mihaljević.
Seminar je započeo u petak Večernjom molitvom. U predvečer toga istog dana imale smo priliku gledati jednu predstavu Nebeski intervju s Majkom Margaritom koji su nam priredile dvije juniorke Mostarske provincije.
Na ovom seminaru s. Ivanka nam je govorila o životu sv. Franje. Sve što je govorila pokušavala je usporediti s onim što mi danas živimo u odnosu na njega. Poseban naglasak je stavila na Bibliju, Franjevačke izvore i Konstitucije po kojima kao sestre franjevke trebamo živjeti. Također je isticala važnost šutnje i askeze koje su u današnjem svijetu dosta zaboravljene. U svojim predavanjima s. Ivanka nam je približila lik sv. Franje i poticala da se ne bojimo biti prave franjevke, ponizne, jednostavne i malene. Također kroz rad u grupama promatrale smo sv. Franju te smo imale priliku razmijeniti svoja iskustva i zajedno tražiti još bolji način življenja franjevačke duhovnosti u nasljedovanju Krista.
Posebnu snagu zajedništva mogle smo doživjeti slaveći euharistiju zajedno s kućnim sestrama. Subotnju večer provele smo zajedno u rekreaciji. U tim trenutcima doista se mogla osjetiti ljepota i radost zajedništva. Zadnji dan seminara međusobno smo podijelile ono što je na seminaru svakoj osobno posebno progovorilo i što ćemo posijati u sebi kao sjeme koje će izrasti i donositi ploda.
Nakon službenog završetka seminara, zajedno smo se uputile u Međugorje u Majčino selo i sigurnu kuću Majka Krispina. Tamo smo malo bolje upoznale kako djeluju te zajednice. Vidjevši teške situacije ljudi koji žive u takvim zajednicama bile smo uistinu zahvalne Bogu za sve ljude koji se trude pomagati takvim osobama.
Ovakvi seminari uistinu su jedno veliko bogatstvo koje imamo priliku doživjeti. Zahvalne smo Bogu što smo kroz ove dane mogle iskusiti ljepotu zajedništva i radosti. Po uzoru na sv. Franju kličemo: Gospodin mi dade sestre!
S. Matea Šipić, juniorka

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

svibanj 2024
P U S Č P S N
« tra.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
WordPress Video Lightbox