Tradicionalni Božićni koncert glazbene radionice Canticum održan je u dva dijela, 16. i 17. prosinca 2019. Sukladno programu radionice, djeca su izvodila klasična djela te liturgijske i duhovne pjesme na klaviru, harmonici, flauti i ksilofonu. Uz instrumentalni dio, sastavni dio ovog koncerta bili su zbor te solisti. Nakon pozdrava voditeljice radionice sestre Anđelke Mlakić, večer je otvorio zbor koji je izveo liturgijsku pjesmu Zdravo, budi Marijo te gregorijanski koral Čuj, jasni glas odjekuje pod vodstvom studentice pete godine glazbene umjetnosti Melani Strinić. Potom su najmlađi članovi izveli recitaciju Četiri svijeće došašća te nas prikladno uveli u Božićni dio liturgijske godine. Nakon toga, uslijedili su izvođači na spomenutim instrumentima. Djeca su svirala djela sukladno svom uzrastu i umijeću. Podjednako su nas impresionirali mali petogodišnji svirači kao i šesnaestogodišnji virtuozi. Sva djeca su učinila ponosnima svoje roditelje koji su ih uporno dovodili na sate kao i njihove nastavnike koji su s njima strpljivo radili. Izvođački dio je završio kako je i počeo, odnosno s recitacijom i zborom. Recitatori su izveli recitaciju Molitva za mir, a zbor je izveo dvije pjesme: poznatu Pristupite vjerni uz pratnju na harmonici, te Sretan, sretan Božić uz pratnju na klaviru. Na kraju je prisutne pozdravila s. Anđelka, posebne gošće prve večeri provincijsku predstojnicu s. Katu Karadžu i provincijsku tajnicu s. Ljubicu Stjepanović.
Riječi pozdrava i zahvale uputila je također i s. Kata: „Pjevanje i sviranje je Božji dar i predivno umijeće. Što ima ljepše od tih divnih nota koje razveseljuju ljudsko srce. Radost je tim veća kada te darove vidimo kod vas djece i kada vi, draga djeco, s radošću svirate i pjevate. Na vašu marljivost i umijeće ne možemo ostati ravnodušni. U večerašnjoj glazbenoj večeri s velikom pozornošću ćemo slušati vaše glazbene izvedbe, vaš koncert koji ste nam pripremili“. Na kraju, zahvalila je djeci na njihovoj marljivosti, kao i sestrama zajednice te s. Anđelki i njezinim suradnicama Iliriji Ljilji Popović, Ivani rimac i Melani Strinić na trudu koji ulažu kako bi djeca razvijala svoje glazbene talente.
Djeci su na kraju uručeni prigodni pokloni. No, posebni pokloni su uručeni za često korišenje četiri čarobne riječi Dorianu Kujundžiji te za pravilno otvaranje usta pri pjevanju Anđelini Mihaljević. Nakon fotografiranja, svi prisutni su se zadovoljni uputili svojim domovima.
Melani Strinić

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

lipanj 2024
P U S Č P S N
« svi.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
WordPress Video Lightbox