Povodom 25. jubileja, u vedrom i slavljeničkom ozračju, mi, s. Iva Klarić i s. Mira Blatančić nastavile smo svoju duhovnu obnovu u Zadru sa s. Natanelom Radinović i s. Filipom Smoljo, sestrama Splitske provincije Presvetog Srca Isusova. Ova generacijska i međuprovincijska povezanost traje kroz svih 25 godina našeg redovničkog života od novicijata i zajedničkih duhovnih vježbi s novakinjama Mostarske provincije u Međugorju, 10. obljetnice od doživotnih zavjeta u našoj zajednici u Varešu te sadašnje 25. jubilarne proslave. Ona je za nas velika radost i zahvalne smo Bogu i provincijskom vodstvu koji su nam je omogućili te takvu praksu preporučujemo i nadalje.

Animator duhovnih poticaja od 25. do 30. kolovoza bio je brat Jeronim Marin, benediktinac. Govorio je o važnosti uočavanja zamki suvremenoga svijeta koji nam nameće lažnu sigurnost slobode kroz brojne opcije izbora te tako pospješuje našu nesigurnost i frustracije. Istaknuo je kako iskrena ljubav uvijek traži jednu opciju izabranja. Tako je i s našim zavjetima. Stabilnost izbora čini osobu sretnom i pozvane smo tražiti je na putu neprestanog obraćenja i vjernosti samima sebi i Bogu koji se za nas rađa i umire da bi nam uskrsnuvši posvjedočio svoju ljubav.

Kroz ove dane zajedništva, euharistijska slavlja i molitvu imale smo vremena zastati i osluškivati impulse svoje duše i uranjati u dubinu i ljepotu darovane nam Božje milosti. Dan pustinje provele smo u ljepoti Lunjskih maslenika – oazi mira i jednom od najslikovitijih i najljepših kutaka otoka Paga. Pod krošnjama dugovječnih stabala, čija je prosječna starost znanstvenim istraživanjima procijenjena između 1 600 i 2 000 godina, ostale smo zadivljene promišljajući o svojim korijenima, prepoznajući Božji trag u svemu.

Otok Pašman i benediktinski samostan koji smo također posjetile ostavio je na nas neizbrisiv trag. Okružene ljepotom mora i titrajem blagoga vjetra upijale smo retke Pravila sv. Benedikta osjećajući se sigurne, kao na Božjem dlanu uzdignute.

Zahvaljujemo ponajprije dragom Bogu koji nas je pozvao i dao da prepoznamo njegov glas i napravimo izbor. Hvala i našoj Provincijskoj upravi kao i svim našim sestrama obiju provincija za cjelokupnu organizaciju proslave našega jubileja, te povjerenim nam duhovnim voditeljima za sve poticaje darovanog milosnog vremena. Gospodin na sve izlio obilje svoga blagoslova.

S. Iva Klarić i s. Mira Blatančić

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

travanj 2024
P U S Č P S N
« ožu.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
WordPress Video Lightbox