Ti si jedinstven

Fotografije uz članak 5
01.11.2017

U subotu, 28. listopada 2017. u našem samostanu u Kloštru Ivaniću održan je molitveno-odgojni susret za učenike osnovne i srednje škole. Tema ovog susreta koji je okupio učenike iz Kloštra Ivanića, Zagreba i Donje Grede bila je Ti si jedinstven Kroz osobni rad i molitvu u tišini u našoj kapeli te kroz rad u grupama mladi su imali priliku razmišljati o svojoj jedinstvenosti koja ih čini posebnima i ne dopušta im potjcenjivanje samih sebe kao ni omalovažavanje drugih.

Nakon kreativnog predstavljanja i upoznavanja preko portreta koji su jedni drugima stvarali sudionici susreta su imali zadatak promišljati o portretu svojeg života u Božjoj pristunosti u kapeli. Nakon tog molitvenog dijela, novakinje i postulatnice, koje su uz s. Dragicu Živković i s. Maju Ivković bile uključene u organizaciju ovog susreta, pripremile su prigodne igre za sve nas okupljene, a čuli smo i dva njihova svjedočanstva o odazivu na Božji poziv.

Rad u grupama započeo je prilično zahtjevnom aktivnošću – slaganjem tzv. puzzli prijateljstva koje zahtjevaju izdizanje iznad uvriježenih pravila razmišljanja kako bi se sve komponente uklopili u jednu skladnu cjelinu. Potom su razgovarali o osobinama i karakteristikama zbog kojih se neke osobe profiliraju kao vrlo poželjne u društvu, a druge pak kao neželjene. Nakon što su obje grupe prezentirale rezultate svojih promišljanja, poslušali su priču o drvenom lutku Pulcinellu koji im je uputio poruku da nikada ne pridaju važnost onome što drugi ljudi o njima misle. Bitno je ono što o nama misli naš Stvoritelj, a da bi to znali potrebno je svaki dan mu dolaziti kako bi nas posjetio koliko smo mu važni.S. Maja Ivković