Kloštar Ivanić: Primanje u postulaturu i novicijat

Fotografije uz članak 7
02.10.2017


Na spomendan svetih Anđela čuvara, 2. listopada, u kući odgoja u Kloštru Ivaniću, za vrijeme molitve Srednjeg časa, svoj redovnički život ulaskom u novicijat započele su Matea Šipić, Monika Džepina, Suzana Benković i Blaženka Miličić. U godinu postulature ušle su Antonija Klišanin, Petra Mikulec i Zorica Barić. Novakinje i postulantice je u zajednicu primila provincijska predstojnica s. Kata Karadža te ih predala njihovim odojiteljicama: s. Celini Vidak – odgojiteljici novakinja i s. Ani Antolović – odojiteljici postulantica. 


Sestra Kata je u svojem obraćanju svim sestrama zahvalila Bogu za život u Provinciji i za sve što se u njoj događa i što se događalo te za sve što nam je darovano od Gospodina. Između ostalog je naglasila i svečani trenutak primanja novakinja i postulantica u kloštarskoj zajednici te potaknula sve sestre da svojim životom i primjerom odgajaju nove članice zajednice. „Budimo anđeli čuvari svojih sestara! Budimo čuvarice duša jednih drugih! Gajimo jedinstvo svezom mira! Uzajamno se nadopunjujmo i ophodimo sestarskom dobronamjernošću!“ naglasila je s. Kata.


Našim dragim novakinjama i postulantica želimo Božji blagoslov i sreću u još jednom koraku dalje na putu formacije te da budu otvorena srca i poučljiva duha, da ih prate i čuvaju anđeli čuvari na svim putovima ispred njih, uz zagovor našeg sv. oca Franje i Blažene Djevice Marije.


s. Vesna Bošnjak, juniorka