Radijska emisija na temu „Uskrsli Krist u susretu s nama“

Fotografije uz članak 1
15.06.2017

U emisiji kroz određena pitanja pokušalo se razmotriti da iz osobnog iskustva sa živim i prisutnim Bogom budemo drugima Božji glasnici: u svojoj obitelji, redovničkoj zajednici, župnoj zajednici, na poslu, tamo gdje već jesmo, te slijedeći Božji put, kroz svoje susrete neustrašivo svjedočimo evanđeosku novost života Božjim zahvatom i dodirom.

Put je sredstvo Isusovog poučavanja, susretanja s učenicima i s ljudima. Učenici ga prate, idu s njime, promatraju ga, gledaju što on čini i s njime se združuju. Nakon uskrsnuća, opet je s učenicima na putu. U Djelima apostolskim Crkva se predstavlja kao put. U susretu na putu u Emaus - govor je o nama, Crkvvi. Gdje to mi susrećemo i možemo susresti Gospodina? Što mogu učiniti, koji su moji darovi, koje su moje mogućnosti i odgovornosti? Što se to s nama zbiva u susretu s Isusom? Na što smo to u našim susretima pozvani biti ljudima? Kakvo je djelovanje iz susreta s uskrslim Kristom? Koji su njegovi zahtjevi od nas? Trebamo dopustiti Duhu Svetom da nas vodi, da vodi svoju Crkvu! Vjera zadnjim snagama ostaje u pouzdanju da će Bog providjeti. Krist nam jamči, ako najprije tražimo Božje kraljevstvo, svaka nevolja će biti prevladana. Susret s Isusom dotiče život i mijenja ga! I više ništa nije isto.

U našim susretima budimo jedni drugima Božji glasnici. Omogućimo im nadu protiv svake nade! Susreti i prave stvari se događaju unutar zbilje gdje se nalazimo. Kroz susrete naviještamo jedni drugima preobrazbenu snagu Isusovih susreta s ljudima! Isus želi unijeti svoj mir u naša srca, naše duše, obitelji i u cijeli svijet a nas poziva da povjerujemo u njega.

S. Mara Matanović