S. M. Mihaela (Ljubica) Rajić

Fotografije uz članak 1

Na dan krsnog imendana, 10. srpnja 2015., u samostanu Sv. Franje u Kloštru Ivaniću u Gospodinu je preminula naša s. M. Mihaela Rajić u 94. godini života i 72. godini redovništva.

Sprovodni obred bit će u subotu, 11. srpnja, na groblju Sv. Roka u Kloštru Ivaniću u 12 sati, a potom će se slaviti sveta misa zadušnica u župnoj crkvi Uznesenja BDM.

S. Mihaela, krsnim imenom Ljubica, rođena je 5. svibnja 1922. godine u Gučoj Gori, župa sv. Franje Asiškoga, od oca Ante i majke Lucije r. Lovrenović. Sa samo pet godina ostala je bez majke te je Ljubica rasla uz svoju strinu Delfu.

U zajednicu Školskih sestara franjevki primljena je na svetkovinu Sv. Franje Asiškoga 4. listopada 1937. u Visokom, a u postulaturu 1. listopada 1943. u Varešu. U novicijat je primljena 25. ožujka 1944. u Mostaru i dobila ime s. Mihaela. Prve redovničke zavjete položila je godinu dana kasnije, 25. ožujka 1945. u Mostaru a doživotne zavjete 10. srpnja 1953. u Beogradu.

S. Mihaela je završila bolničku školu 1950. u Zemunu. Predano i savjesno radila je deset godina u bolnici u Nišu, zatim kao instrumentarka na očnoj klinici u Sarajevu, te dvije godine u staračkom domu u Münchenu. Djelovala je također na župama u Varešu, Gučoj Gori i Brajkovićima.

Obnašala je službu kućne predstojnice u provincijalnoj kući u Sarajevu te u Gučoj Gori.

Od 1973. do 1979. obnašala je i službu zamjenice provincijske predstojnice.

Kroz zadnja tri desetljeća (od 1986. pa sve do svoje smrti) bila je u našoj kući u Kloštar Ivaniću.

Okružena blizinom i molitvom sestara, blago je u Gospodinu usnula na dan svoga krsnog imendana i dan svoga doživotnog redovničkog zavjetovanja.

Pokoj vječni daruj joj Gospodine!