Na blagdan Prikazanja Gospodinova u hramu i dan posvećenog života u našoj zajednici u Kloštru Ivaniću u predvečerje smo se okupile zajedno u kućnoj dvorani. Tu smo zajedno pogledale govor Davida Steindl-Rast, benediktinskog redovnika, koji je govorio o zahvalnosti. U govoru naslovljenom: “Želiš li biti sretan? Budi zahvalan” iznio je vrlo jednostavnu pouku o življenju u zahvalnosti koje nas potom može dovesti do ispunjenog življenja u radosti. Također navodi način na koji se možemo naučiti živjeti zahvalno, a to je da se u svojim užurbanim životima odvažimo malo zaustaviti, pogledati oko sebe, postati svjesne Božje prisutnosti i da iz toga idemo dalje djelovati u životu.

Također smo pogledale svjedočanstvo jednog trapističkog monaha Leva iz Češke koji govori o životu u samostanu i o svom pozivu. „Najbitnije je živjeti i njegovati svoj osobni odnos s Bogom“- rekao je. Potaknute svim ovim poticajnim primjerima završile smo svoj susret zajedničkom večernjom molitvom.

Sutradan 3. veljače, mi, novakinje i postulantice zajedno s našim odgojiteljicama uputile smo se u Sisak na slavljenje euharistije zajedno s ostalim redovnicama i redovnicima iz Sisačke biskupije. Misa se slavila povodom Dana posvećenog života. Sveto misno slavlje predvodio je sisački biskup mons. Vlado Košić, a propovijedao je fra Goran Rukavina OFMCap, povjerenik za pastoral osoba posvećenog života Sisačke biskupije.

Na početku je biskup mons. Vlado Košić pozdravio sve, u skromnom broju, pridošle redovnike i redovnice, te potaknuo da molimo jedni za druge i za nova duhovna zvanja. U svojoj propovijedi fra Goran je govorio o vjeri koja oslobađa od svakog straha te daje mir i sigurnost. Istaknuo je kako neprestano moramo moliti za taj dar vjere i iz te vjere djelovati te biti svjetlo u ovom današnjem svijetu kako to od nas traži sam Gospodin Isus.

Nakon svete mise bio je zajednički ručak u dvorani Velikog kaptola gdje smo uz razgovor nastavili svoje prigodno druženje.

Matea Šipić, novakinja

Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

lipanj 2024
P U S Č P S N
« svi.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
WordPress Video Lightbox