Na kraju ove školske godine, kao i prethodnih, učenici i nastavnice Glazbene radionice Canticum počastili su roditelje, prijatelje, simpatizere i časne sestre tradicionalnim završnim koncertom. Koncert je održan 7. lipnja 2022. Starija djeca su nastupala u 17.45, a mlađa u 19.00 sati.

Prvi dio koncerta otvorio je zbor pjesmom Nebo i zemlja na čelu s voditeljicom Melani Strinić. Nakon tog nastupala su djeca koja su svirala djela klasičnog repertoara na klaviru te na klaviru četveroručno. Na repertoaru su bili: Bach, Beethoven, Daquin, Schubert, Schumann i dr. Ovaj dio koncerta zatvorio je zbor Pjesmom stvorova (Nardelli) i Pustinjom (fra Marin Karačić). Za kraj su podijeljeni prigodni pokloni učenicima završnih razreda koji su svoj put u Glazbenoj radionici Canticum završili. Dvije su djevojke pročitale zahvalu roditeljima, nastavnicama, časnim sestrama i zajednici sestara na Gorici u Livnu za sav uloženi trud, ljubav i strpljenje tijekom njihova glazbenog obrazovanja. Djeci i publici su se poticajnim riječima ohrabrenja obratile zatim s. Željka Dramac, provincijska predstojnica, i s. Suzana Milardović, kućna predstojnica.

Drugi dio koncerta također je započeo zbor mlađe djece pjesmama Nebo i zemlja i Napustiti nas može. Svirači su publiku oduševili djelima klasične glazbe na klaviru, harmonici, flauti i u plesu. Svirali su i na dva klavira te na klaviru četveroručno. Posebnu točku imali su Matea Perković i Iva Berić koje su u narodnim nošnjama otpjevale pjesmu Vezak vezla uz pratnju Augustina Perkovića. Kao posebna točka publici su se predstavili učenici prvih razreda osnovne škole koji su, imitirajući vesele pokrete ptice kos, otpjevali pjesmu Veseljak. Koncert je završio točkama zbora pjesmama Nauči nas da ljubimo i Hvala mama, hvala tata pod vodstvom Melani Strinić. Na kraju su posebne poklone dobila djeca koja su upisala glazbenu školu te svoj glazbeni put nastavljaju negdje drugo. I sva su ostala djeca dobila prigodne poklone. Na koncu smo se zajedno fotografirali.

Na blagdan sv. Ante Padovanskog, 13. lipnja, u Glazbenoj školi u Livnu održani su izvanredni ispiti iz klavira, teorije i solfeggia, što su naši učenici uspješno položili. Nakon toga je prostoru samostana gdje se održava glazbena radionica organizirano prigodno druženje učenika i nastavnika kako bi se proslavio njihov uspjeh. Učenici završnih razreda dobili su zadatak da napišu akrostih na riječ CANTICUM, a rezultat je sljedeći:

Cantare volim!

Anđelka nam se časna zvala.

Novi put nam dolazi,

Tako kažu.

Ima nade za nas.

Canticum, ja vam odlazim!

Unutar svakog ima nešto dobro,

Miriše na muziku.

   

Melani Strinić, prof.

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

svibanj 2024
P U S Č P S N
« tra.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
WordPress Video Lightbox