Od 7. do 9. svibnja 2021. u održana je prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“, a u okviru projekta YouthFluence – uključi se, služi i prati. U programu sudjeluje i naša s. Marina Jurišić.

Formacija ministranata okupila je ministrante iz cijele Vrhbosanske nadbiskupije koji su imali priliku sudjelovati u bogatom trodnevnom programu. Prvu večer programa, 7. svibnja, obilježila je radionica Suradnja i ministriranje u sklopu koje su ministranti kroz rad u grupama učili o važnosti suradnje u ministrantskoj službi, te su na praktičnom primjeru gradnje mosta  imali priliku i pokazati svoje timske vještine.

Drugi dan programa, 8. svibnja, započeo je zajedničkom molitvom, a potom je uslijedila radionica Govor mržnje koju su vodili vršnjački edukatori programa Koračajmo zajedno, Anastasija Vuletić i Željko Maksimović. U sklopu radionice ministranti su imali priliku razgovarati o primjerima govora mržnje i načinima kako spriječiti i reagirati na govor mržnje.

Potom je uslijedila radionica s. Marine Jurišić, članica Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina, u sklopu koje su ministranti podijeljeni u grupe kroz kviz MINI-KVIZO-STRANT – Ministrantski abecedarij učili o Biblijskim dešavanjima, a potom kroz igre učili o timskom radu, uvažavanju i poštovanju drugih.  Poslijepodnevni dio programa obilježen je sportskim programom koji je pripremio djelatnik Centra za mlade Mario Tucaković, magistar tjelesnog odgoja i sporta.

Duhovna komponenta programa bila je duboko utkana u dnevni raspored te su sudionici imali priliku nazočiti i euharistijskom slavlju koje je predslavio vlč. Marin Babić, župni vikar u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije – Stup, a večer je završena zajedničkom molitvom i klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Središnje misno slavlje u nedjelju, 9. svibnja, predslavio je također vlč. Marin, koji je u prigodnoj propovijedi naglasio koje vrline ministranti trebaju posjedovati te na koji način mogu biti u službi Crkve i društvu živeći svoje ministrantsko poslanje.

Treća formacija ministranata Vrhbosanske nadbiskupije je ujedno i posljednja u ovoj školskoj godini. U sklopu projekta Youthfluence – uključi se, služi i prati održat će se i ljetni kamp za sudionike koji su prošli temeljne formacije, a održat će se od 4. do 8. srpnja 2021. (NCM/ssf)

 

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

prosinac 2022
P U S Č P S N
« stu.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
WordPress Video Lightbox