U samostanu Školskih sestara franjevki u Tučepima od 25. do 29. kolovoza 2018. održan je za djevojke ljetni kamp „Izvezi na pučinu!“. Kamp je vodila sestra Ana Oršolić, a sudjelovalo je osam djevojaka iz: Domaljevca, Livna, Kreševa i Fojnice. Dani su bili ispunjeni molitvom, razmatranjem Riječi Božje, pjesmom i odmorom u prekrasnom ambijentu kuće okruženom morem i lijepom prirodom. Sve je bilo protkano radošću zajedništva, igrama i sa puno, puno smijeha. Predavanja, kreativne radionice i sve o čemu smo promišljale produbljivalo je našu vjeru i dozivalo u našu svijest misli koje su obnavljale naš duh.

Dan smo završavale euharistijskim slavljem u župnoj crkvi u Tučepima. Tijekom dolazaka u župnu crkvu jedna gospođa nam je rekla da smo razveselile i obogatile župsku zajednicu svojom prisutnošću i pjesmom. Posljednju večer smo imale euharistijsko klanjanje u sestarskoj kapelici.

Razmatrajući velike biblijske likove pokušale smo u danima kampa kroz kreativne radionice ispuniti zadatke koje smo dobivale. Tako smo imale priliku iskazati svoju kreativnost promišljajući o ljubljenom učeniku koji je prvi prepoznao Uskrslog Gospodina. Kakav je on bio? Koje kvalitete i osobine je imao? Izrađivale smo Ivanove naočale, koje bi nam omogućile prepoznati Božju prisutnost u našem životu i kroz koje bi trebale gledati na svijet.

Razmišljale smo o Isusu i njegovim susretima s ljudima. Posebno o Samarijanki i susretu na zdencu. Pokušale smo predstaviti svoj život i svoju vjeru kroz sliku zdenca.

Također smo razmišljajući o sv. Pavlu pokušale shvatiti na koji način možemo nasljedovati Isusa Krista. Tako smo izrađivale naše stope te na njih napisale smjernice kako možemo i trebamo doprinijeti kvaliteti života u današnjem svijetu.

Bilo je to jako lijepo iskustvo koje se ne može riječima opisati. Upoznale smo nove drage osobe koje su u kratkom vremenu prirasle našim srcima. Velika je radost bila svaki dan provesti u razgovoru s Bogom i tim dragim ljudima. Divno je bilo slijediti Božji put i produbljivati svoju vjeru. Pobliže smo se upoznale sa Novim zavjetom kako do sada još nismo.

U svom osvrtu jedna od nas je ovako zapisala: „Ovaj kamp je za mene bilo predivno iskustvo, najljepši odmor ikada. Još više sam upoznala Boga i dopustila mu da napuni moje srce i duh vjerom i ljubavlju. Shvatila sam da je Bog velik i milosrdan i da čeka svakoga od nas, da je Njegova ljubav velika, da nam uvijek iznova prašta i čeka nas. Uvijek je uz nas i nikada nećemo biti sami.  Samo se trebamo u povjerenju prepustiti Kristu i On će nas izvesti na pravi put.“

Ovaj kamp nam je svima bila jedna duhovna obnova i velika okrjepa pred početak nove školske i vjeronaučne godine.

Na kraju želim zahvaliti našoj s. Ani prvenstveno što nas je povela na kamp, a posebno joj hvala zbog predivnih radionica. Hvala s. Petri za ukusnu hranu koje nije nedostajalo, hvala i ostalim sestrama franjevkama na lijepom gostoprimstvu. Hvala djevokama na divnom društvu kroz ove dane kampa. Velika hvala dragom Bogu na ovom velikom daru i svakom darovanom trenutku!

Mir i Dobro!

Sudionice: Antonia J., Mara R. i Mateja K.

 

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

svibanj 2024
P U S Č P S N
« tra.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
WordPress Video Lightbox