Dan Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu proslavljen je 11. ožujka u dvorani Vijenac Nadbiskupijskog pastoralnog instituta svečanom sjednicom i svečanom promocijom 80-ak diplomanata Fakulteta  među kojima je i naša s. Anđelina Ivančić.

„Želim da u ovom našem svijetu budete istinski svjedoci Isusa Krista i Njegova evanđelja jer tako ćete najbolje ostvariti Njegovu želju, a ta je da svi Njegovi, u bilo kojem vremenu i na bilo kojem mjestu budu svjetlo svijeta i sol zemlje”, istaknuo je dekan prof. dr. Josip Šimunović na svečanoj promociji diplomanata koja je održana u tri skupine, uz pridržavanje preporučenih protuepidemijskih mjera.

Naglašavajući da za njih sada počinje cjeloživotno obrazovanje, pozvao ih je da ne budu tama u životu drugima, nego sunčana zraka. „Svjetlo nam je potrebno da bismo živjeli. Osoba koja svijetli, koja grije svojom osobnošću rado je viđena i željena među ljudima. Takve ste osobe pozvane biti, drage promoventice i dragi promoventi, drage diplomantice i dragi diplomanti!”, rekao je dekan Šimunović. Potaknuo je diplomante da budu svjedoci, odnosno da svakodnevno budu vjeropronositelji u jakosti i eklezijalnosti, dragovoljno, optimalno i kreativno.

Također je naglasio da nitko ne zna što donosi budućnost, ali ono što je poznato je da u njoj nitko neće biti sam. „Znamo da i u njoj nećemo biti sami. Naš nebeski Učitelj bit će s nama. Potrebno je samo to vjerovati. Ostanite uvijek uz Isusovo srce i srce brata i sestre pored sebe. Tako ćete uvijek biti blagoslovljeni, ali i biti blagoslov prelijepoj hrvatskoj zemlji koju nam je dobri Bog darovao u svojoj dobroti”, rekao je prof. dr. sc. Šimunović.

Nakon dekanovog govora diplomanti su prisegnuli Fakultetu da će upotrijebiti sve svoje snage u radu za dobrobit svoga naroda i procvat domovine, za produbljenje i proživljavanje kršćanske vjere u narodu i za dobrobit Katoličke Crkve, da će uvijek poštivati Fakultet i Sveučilište u Zagrebu te ostati vjerni načelima koja Fakultet promiče, kao i da će uložiti sve svoje sile da stečeno znanje i dalje razvijaju kako bi mogli što više pridonijeti napretku i boljem i ljepšem životu svih ljudi, osobito napretku duha i etičnosti, te naposljetku da će biti svjesni i dobri odgojitelji, čuvari duhovnih i kulturnih vrednota i promicatelji znanstvenog teološkog rada.

Našoj s. Anđelini želimo Božji blagoslov te mudrost i vodstvo Duha Svetoga u njezinu životu i radu.

ika/ssf

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

veljača 2024
P U S Č P S N
« sij.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
WordPress Video Lightbox