U župi sv. Ilije proroka u Glamoču 21. travnja 2018. je održan godišnji susret župnih zborova iZ župa Banjolučke biskupije na kojem se okupilo oko 220 pjevača iz osam župa Banjolučke biskupije. Susret je organizirala s. Damjana Kovačević, orguljašica u banjolučkoj katedrali uz izvrsnu suradnju župnika u Glamoču i njegovih suradnika. Naša s. Dubravka Dropulja sudjelovala je sa zborom župe Jajce.

Susret je započeo euharistijskim slavljem u župnoj crkvi sv. Ilije. Predslavitelj euharistijskog slavlja je bio župnik vlč. Marko Crnjak, domaćin ovog susreta. S njim su suslavili fra Anto Šimunović, župnik i gvardijan u Jajcu, i fra Tomislav Svetinović, župni vikar u Ljubunčiću.

Na početku Misnoga slavlja župnik vlč. Crnjak je pročitao pismo pozdrava okupljenim pjevačima koje je ovom prigodom uputio biskup banjolučki mons. Franjo Komarica jer osobno nije mogao nazočiti ovom susretu radi drugih obveza.

Tijekom Misnoga slavlja pjevali su svi okupljeni zborovi pod vodstvom s. Blanke Jeličić. Na orguljama ih je pratila s. Damjana Kovačević: Ulazna pjesma: Pjevaj hvale, Magdaleno; Misa: Misa Prva (Albe Vidaković); Otpjevni psalam: Uzet ću čašu spasenja (Miroslav Martinjak); Aleluja: (Stipica Grgat); Darovna pjesma: Evo nas, Oče, za istim stolom (M. Martinjak); Pričesna pjesma: Isus Krist, kruh za život svijeta (Šime Marović); Završetak. (Nek mine majko).

Nakon Misnoga slavlja slijedio je pojedinačni nastup svakog od zborova. Svaki je zbor pjevao po dvije pjesme. Prva je bila jedna od ulaznih liturgijskih pjesama u vrijeme kroz godinu, a druga po izboru voditelja iz repertoara svakog zbora.

Nakon Mise i pojedinačnog nastupa zborova druženje je nastavljeno i tijekom ručka koji je za sve okupljene pripremio župnik u Glamoču vlč. Marko Crnjak, zajedno sa sestrama Klanjateljicama Krvi Kristove koje djeluju u Glamoču, članovima zbora i ostalim suradnicima u župi.

Zahvalni Bogu za radost ovoga susreta, ugodno vrijeme koje nam je podario toga dana te domaćinima za zaista lijepo i srdačno gostoprimstvo vratili smo se u svoja mjesta i župe očekujući ponovni susret sljedeće godine u jednoj od naših župa. (kta/ssf)

 

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

svibanj 2024
P U S Č P S N
« tra.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
WordPress Video Lightbox