Sućut povodom smrti kardinala Karla Lehmanna

Povodom smrti kardinala Karla Lehmanna, umirovljenog biskupa Mainza, koji je preminuo 11. ožujka 2018. u Mainzu, s. Kata Karadža, provincijska predstojnica, uime Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina i osobno uputila je pismo zajedništva i sućuti biskupu Mainza Peteru Kohlgrafu, pomoćnom biskupu i generalnom vikaru Udi Markusu Bentzu i biskupiji Mainz.

 

„Uime Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina i osobno najiskrenije izražavam Vama, pomoćnom biskupu Bentzu, generalnom vikaru, te svima u biskupiji Mainz kršćansku sućut i blizinu povodom smrti našega dragog Karla kardinala Lehmanna. U korizmenom vremenu svidjelo se Gospodinu pozvati ga k sebi.

Više od 50 godina mi, sestre franjevke, dijelimo s vama zajedništvo svakodnevice djelujući u biskupiji Mainz. Na poseban način bile smo povezane s kardinalom Lehmannom. Stoga s posebnim osjećajima blizine, povezanosti, zajedništva i tuge zbog rastanka i gubitka dragog čovjeka suosjećamo sa svima Vama u biskupiji Mainz ujedinjene u molitvi za njega.

Nama sestrama franjevkama, na poseban način onima koje su s njim bile bliže povezane djelujući u domaćinstvu i njegujući ga u bolesti, Kardinalov lik ostat će trajni znak očinske ljubavi, plemenitosti, predanosti Bogu i čovjeku. Ne možemo zaboraviti iskazanu dobrotu i ljubav prema sestrama naše Provincije u svakom razdoblju njezinog razvoja, a na poseban način zanimanja za sestre u ratno i poratno vrijeme, vrijeme teško za hrvatski narod u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini među kojim su sestre djelovale i djeluju. U najtežim trenucima za Provinciju Kardinal je bio uz nas i pomogao – duhovno i materijalno. U njemu, našem velikom dobročinitelju, prepoznavale smo trag Božje providnosti. Naše sestre, s. Blaženka Marinčić te s. Ruža Kasalo i s. Animira Jakovljević, pratile su Kardinala i bile uz njega do zadnjih trenutaka ovozemnog života, što je za nas milost i čast. Taj veliki čovjek, teolog, biskup i kardinal zaslužuje našu zahvalnost i iskreno poštovanje.

Zahvalno se također sjećamo njegova doprinosa na vjerskom i znanstvenom području čime je ostavio duboki trag u životu Crkve našega vremena. Predanim životom i ljubavlju prema Bogu i bližnjemu, sposobnošću i pronicavošću duha ostavio nam je u baštinu življenu poniznost i toplinu ljudskosti.

S dubokim poštovanjem izričem zahvalnost Bogu za Karla kardinala Lehmanna, njegovu očinsku i pastirsku brigu za nas i za svakog čovjeka. Neka ga dragi Bog nagradi za svako učinjeno djelo milosrđa i ljubavi, a mi, sestre franjevke, u molitvenom zajedništvu uzdižemo hvalu i molimo da mu Gospodin podari vječni mir“, napisala je s. Kata u sućuti povodom smrti kardinala Lehmanna.

šsf

Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

travanj 2024
P U S Č P S N
« ožu.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
WordPress Video Lightbox