Svečanom misom u 8.00 u sestarskoj kapeli na Gornjem Prekrižju obilježen je 3. kolovoza 2019. srebrni jubilej redovničkog života s. Dražane Radman i s. Dragice Živković. Misu je predvodio dominikanac p. Ivo Plenković, koji je s ovim sestrama dijelio i radost doživotnog zavjetovanja u Bugojnu jubilarne 2000. godine te ih prati u njihovu hodu 20-ak godina. Misnom su se slavlju, na kojem su ss. Dražana i Dragica obnovile svoje redovničke zavjete, uz provincijsku predstojnicu s. Katu Karadžu, sestre iz Provincijskog vijeća te kućne sestre, pridružilei sestre iz naših drugih kuća, bližih i daljih.

P. Ivo je u homiliji govorio o tri etape redovničkog i kršćanskog života, posebno se osvrćući na prijeđeni put sestara slavljenica, ali i nagovješćujući, na temelju iskustva Isusovih učenika, ono što je pred njima. Prije završnog blagoslova s. Kata je pozdravila slavljenice čestitajući im 25 godina hoda s Kristom u Zajednici, zahvalila p. Ivi te podsjetila na 10 godina postojanja zajednice na Gornjem Prekrižju, zaželjevši sestrama koje ondje žive blagoslov u daljnjem apostolskom djelovanju.Nakon euharistije dijeljenje radosti jubileja nastavljeno je u sestarskoj blagovaonici i dvorištu, u vrlo lijepom prirodnom ambijentu.

Ovoj svečanosti prethodila je duhovna priprava koju su sestre započele 25. srpnja, a koju je animirala s. Ines Vujica, stavivši pred njih i pred sebe Pavlovu Poslanicu Filipljanima. Zajednički su, u formi Lectio divina, razmišljale o Poslanici, sa središnjom temom: Radujte se u Gospodinu. Da Božja riječ iskrena molitelja i tražitelja ne ostavlja ravnodušnim dokaz je i meditiranje i lomljenje ovog Apostolova pisma u čijem su se svjetlu sestre osvrnule na prijeđeni put u trajanju od 25 godina, pa i dulje, moleći i želeći da im u srcu uvijek bude ono što je istinito, časno, pravedno, čisto, ljubazno, hvalevrijedno, što je krepost i pohvala (usp. Fil 4,8).

Ss. Dražana i Dragica nastavile su svoju pripravu družeći se i dalje s Božjom riječi. Naime p. Ivo Plenković je pomno izabranim evanđeoskim ulomcima za ovu prigodu i njihovim tumačenjem želio podsjetiti sestre i sebe sama na neke bitne trenutke iz Isusova života i životā njegovih bliskih suradnika i svjedoka, a samim tim i na bitne trenutke koji su obilježili dosadašnji redovnički život jubilantkinja. Također ih je želio ohrabriti za ono što je pred njima. Budući da je p. Ivo vodio duhovnu pripravu i svečanost doživotnog zavjetovanja u Bugojnu 2000, prisjetili su se i tema o kojima su razgovarali i razmišljali tom prigodom. Na Porcijunkulu, 24. godišnjicu svojih prvih redovničkih zavjeta, sestre su s p. Ivom zaokružile duhovnu pripravu razmišljajući o Samarijanki na zdencu, o žednoj duši koja čezne i Izvoru ljubavi koji ne sahne.

S. Dražana Radman

Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

svibanj 2024
P U S Č P S N
« tra.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
WordPress Video Lightbox