U župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi, u subotu 14. svibnja,  106 djevojčica i dječaka primilo je sakrament Prve pričesti. Nakon vjeronauka koji je trajao od listopada, vjeroučitelji, fra Luka Martinović i s. Kata Rukavina pripremili su za ovaj uzvišeni čin 50 djevojčica i 56 dječaka iz D. Mahale, Tolise, Kostrča, Matića i Ugljare. Djeca su na Prvu pričest došli pod motom Naša srca vatrom gore.

“Tako su lijepo pjevali i recitirali i ja sam jako sretna. Volim raditi ovaj posao, da djeca zavole Isusa, da budu Božji i da u svojem srcu ponesu veliku ljubav prema Isusu. Uvijek im govorim da ih Isus voli i da uslišava djecu. Navodim ih na molitvu za roditelje, braću i sestre, za mir i za našu župu. Zahvalila bih na trudu Mariji, Bernardi i učiteljici Ljilji koje su nam puno pomogle na probama i recitacijama”, rekla je s. Kata Rukavina.

U prepunoj crkvi na Raščici, veliko Misno slavlje predvodio je fra Marijan Živković gvardijan Toliškog samostana, koji se zahvalio roditeljima i vjeroučiteljima na izuzetnom trudu i odricanju da djecu dovedu pred oltar. “U životnoj školi djeca najprije nauče čitati osmjeh, tugu, radost i brigu s lica svojih roditelja. Ja znam za vaše strahove koji vam probadaju dušu dok odgajate svoju djecu, cijenim vašu ljubav i skupa s vama radujem se plodovima ljubavi vašeg rada, odricanja i žrtve. Vaše brige, ljubav i odgovornost prema ovoj djeci ne prestaju ni danas kada ste ih doveli pred oltar u susret samome Bogu. Od danas ljubav prema djeci mora biti još veća, jer ste odgovorni za njihov duhovni život, za rast u vjeri i ta odgovornost ne prestaje sve do onog trenutka kada će oni postati zreli ljudi i odgovorni kršćani sposobni  brinuti se sami za sebe. Na koncu bit će te sretni jer će te spoznati da vaš trud nije bio uzaludan, a vaša nagrada bit će izgrađena i poštena djeca na koju će te se ponositi”, rekao je u propovijedi fra Marijan Živković i naglasio:
“Dragi prvopričesnici, danas vas je Isus Krist pozvao na gozbu ljubavi da mu budete najdraži gosti. Pozvao vas je da vas zagrli svojim svetim rukama, da vas stavi pod svoju sigurnu i trajnu zaštitu i da svoja malena srca širom otvorite za njega. Nikada nemojte umanjiti ljubav prema Isusu Kristu koju danas osjećate prema njemu. Susreti sa Kristom sada mogu biti česti i slobodno možete pristupati k njemu, zaključio je fra Marijan Živković.

Najviše prvopričesnika bilo je iz D. Mahale 42, zatim iz Tolise 25, Kostrča 17, Matića 13 i Ugljare 9, prenosi portal www.radioorasje.com


 

Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

siječanj 2023
P U S Č P S N
« pro.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
WordPress Video Lightbox