U četvrtak, 8. prosinca, na svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, u samostanu Sv. Franje u Kloštru Ivaniću, naše sestre obilježile su 60. i 50. obljetnicu redovničkih zavjeta. Svečano euharistijsko slavlje u 11 sati u sestarskoj kapeli predslavio je o. Zdenko Križić, u zajedništvu sa fra Marijanom Karaulom, vikarom franjevačke provincije Bosne Srebrene.


                60. obljetnicu redovničkih zavjeta obilježila je 
                                    s. M. Klara Turalija

                50. obljetnicu redovničkih zavjeta obilježile su četiri sestre:
                                    s. M. Zvonimira Zubak   
                                    s. M. Augustina Suša 
                                    s. M. Beata Mandić
                                    s. M. Vida Marijan

D
uhovnu obnovu, koja je trajala od 2. – 8. prosinca, animirale su s. Lidija Jurišić, s. Ana Oršolić, s. Ljubica Stjepanović, te dan uoči proslave o. Zdenko Križić. Kroz te dane sestre su razmišljale o različitim temama kao što je prijeđeni put svoga života, značenju jubileja, životni hodu s Bogom i sl. Osim predavanja sestre su jedan dan imale priliku hodočastiti u svetište u Ludbregu i Lepoglavu, mjesto zatočeništva blaženog Alojzija Stepinca.


Na početku euharistijskog slavlja o. Zdenko je pozdravio sve nazočne, a posebno sestre slavljenice, i pozvao da Bogu zahvalimo za neizmjerna dobročinstva koja je udijelio ovim sestrama. Sestre koje su prije 60 i 50  godina bile spremne izreći svoj da i krenuti u neizvjestan životni put i danas su došle svome Bogu zahvaliti za prijeđeni put i ponovno obnoviti svoje zavjete u ovoj zajednici.


Euharistijsko slavlje pratila je lijepa i ugodna pjesma naših najmlađih zajedno sa sestrama, a pod vodstvom s. Fabiole Bobaš.           


Na koncu, nazočnima se, u ime Zajednice sestara franjevki obratila s. Ivanka Mihaljević, provincijska predstojnica. Također uime provincije Bosne Srebrene i provincijala fra Lovre Gavrana i u svoje osobno ime, sestrama jubilantkinjama se obratio fra Marijan Karaula.


Uslijedilo je zajedničko radosno druženje u sestarskoj blagavaonici. Riječi zahvale dobrome Bogu, svima nazočnima kao i zajednici sestara u Kloštru Ivaniću uime sestara jubilantkinja izrekla je s. Klara Turalija. A Jubilantkinjama i nazočnima se obratio i gospodin Miroslav Turalija, brat s. Klare. Pročitane su i čestitke s. Klare Šimunović, vrhovne predstojnice i s. Ane Antolović, vrhovne savjetnice iz Rima, kao i naših sestara  iz Mainza.


 Doista, zajedno sa sestrama Jubilantkinjama možemo reći Bogu hvala!

S. Kata Karadža

Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

svibanj 2024
P U S Č P S N
« tra.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
WordPress Video Lightbox