Zajednica i samostan Školskih sestara franjevki u Bugojnu proslavlja svoga zaštitnika i patrona Presveto Srce Isusovo. Molitvom Časoslova započeli smo ovaj dan. Jutarnju Euharistiju slavile smo u zajedništvu braće franjevaca župnika fra Ivana Pilića koji je predvodio misno slavlje i župnog vikara fra Jure Šekerije.

U uvodnom pozdravu župnik fra Ivan naglasio je kako danas slavimo Božju ljubav prema čovjeku koji je stvoren na Božju sliku. Ova stvarnost nas ohrabruje ali i obavezuje da, iako ljudi, trebamo imati srce slično Bogu, srce koje je središte čovjeka i svih njegovih odluka, srce koje ljubi, prašta i ohrabruje. Srce koje je usmjereno na Boga, koje je smireno u Bogu može kucati za druge, može ispravno i smisleno voljeti, bezinteresno živjeti s drugima. Jer, Isusovo srce na križu je  kucalo zbog nas i za nas.

Današnja svetkovina nas uči da ne smijemo zakazati u ljubavi prema drugima. Jednakom ljubavlju uzvratiti ljubeći jedni druge kako kaže sv. Augustin nije mirno i ne može biti mirno moje srce dok svoj smiraj ne nađe u Bogu. Jedino je Srce Isusovo mjesto gdje možemo naći unutarnji mir i našavši ga u svojoj poniznosti možemo razumno i pravedno djelovati u vanjskom nemirnom svijetu i okruženju.

Pokušajmo poput Isusa i mi o drugima brinuti kao za svoju obitelj!

Budimo oni koji u svakodnevnoj bolesti koja nas okružuje budemo drugima lijek!

Vratimo Isusa u svoje živote, a zatim ćemo u sve neljudsko vratiti ljudskost!

Ponizno zamolimo Isusa da učini srca naša po Srcu svome i da po Njegovom srcu živimo!

U popodnevnim satima našu zajednicu su posjetili djelatnici iz Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ iz Travnika, koji su bili na proputovanju kroz Bugojno. Sestra Ivanka Mihaljević, kućna predstojnica, upoznala ih je sa životom i radom sestara s posebnim osvrtom na rad našeg duhovnog centra.

S. Vlatka Dujmović

 

 

 

 

 

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

svibanj 2024
P U S Č P S N
« tra.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
WordPress Video Lightbox