U nedjelju, 29. svibnja ove godine, naša zajednica sestara u Rwentobu (Uganda) proslavila je patron kapele i kuće – Uzašašće Gospodinovo. Pripremale smo se devetnicom, a vrhunac toga dana bila je sveta misa u našoj kapeli koju je predslavio fra Peter Mburu, kapelan naše župe sv. Franje Asiškoga u Rushooki. Uz sestre zajednice nazočila su dva fratra iz spomenute župe, dvije sestre Družbe Kćeri Božje Ljubavi i troje mladih iz Italije koji volontiraju u našem susjedstvu.

U propovijedi se fra Peter osvrnuo na biblijske ulomke svetkovine. Istaknuo je da su apostoli Isusovi svjedoci te su, uz sve svoje ljudske slabosti, pronosili doživljeno s Isusom tijekom njegova života, ali također poslije njegove smrti i uskrsnuća. Mnogim dokazima Isus je pokazivao da je živ i četrdeset dana im se ukazivao i govorio o kraljevstvu Božjem. Donosio im je mir i pomirenje. Sveti Luka Evanđelist piše da su se učenicima otvorile oči te su ga prepoznali. Otvorio im je dakle pamet i srce te im dao snagu da budu istinski svjedoci.

Predslavitelj misnog slavlja ohrabrio je okupljene istaknuvši da smo svi navjestitelji Radosne vijesti, mira, pomirenja, nade, vjere i ljubavi… Možemo biti slabi i krhki, ali potrebno je da u današnjem svijetu ostanemo svjedoci. Ne zatvarajmo stoga svoje srce pred potrebama drugih. Budimo svjedoci nade, a ne nemira, jedinstva, a ne razdvojenosti. Isus daje svoj blagoslov učenicima i odlazi, biva uznesen na nebo. Isti taj blagoslov ostavlja svima nama koji želimo biti njegovi svjedoci. Nije nas ostavio same, nego nam je ostavio snagu koja nas nosi kroz život – Duha Svetoga čiju svetkovinu iščekujemo, istaknuo je fra Peter.

Nakon euharistijskog slavlja uslijedio je zajednički objed i ugodno druženje. Iako je sušno razdoblje godine, Gospodin nas je blagoslovio kišom. Dugo smo je čekali pa je slavlje bilo još dojmljivije izraženo kroz zahvalnost.

s. Kata Karadža

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

srpanj 2024
P U S Č P S N
« lip.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
WordPress Video Lightbox