„Brate, ima li išta nova u ljubavi Božjoj?“ Sv. Klara
Uz proslavu blagdana sv. Klare, asiške učiteljice siromaštva i poniznosti, 11. kolovoza 2022. šest je naših sestara u samostanu sv. Franje u Kloštru Ivaniću proslavilo 60. obljetnicu redovničkog života: s. M. Imelda Janjiš, s. M. Marta Kurtić, s. M. Ambrozija Bernatović, s. M. Fabiana Grivić, s. M. Tarzicija Vujičić i s. M. Emanuela Jukić koja nije nazočila slavlju zbog bolesti. One su se, poput mudrih djevica, punih 60 godina trudile čuvati ulje poslušnosti, siromaštva i čistoće. Svečanim euharistijskim slavljem, koje je predvodio fra Franjo Jurinec, zahvalili smo Bogu na njihovoj ustrajnosti
Riječima sv. Klare „Brate, ima li išta nova u ljubavi Božjoj“ fra Franjo je započeo misu u koncelebraciji s kloštarski župnikom i gvardijanom fra Robertom Čibarićem. Ovoj svečanosti pridonijele su sestre svojim pjevanjem pod vodstvom s. Krešimire Skopljaković. Riječ Božja, koju nam liturgija donosi na blagdan sv. Klare, okupljenima i sestrama slavljenicama poručila je da se isplati ostati povezan s Bogom. Tko ostaje u Isus, Isus ostaje u njemu, kao što trs ostaje na lozi i donosi mnogo roda.
Fra Franjo je u homiliji istaknuo da se plodovi života sestara slavljenica spremaju u košarama u Kraljevstvu nebeskom. Potaknuo ih je da minule godine promatraju sa zahvalnošću svojim roditeljima i Bogu na daru poziva jer „tako se Gospodinu svidjelo“. Predvoditelj misnog slavlja ohrabrio je sestre rekavši da Isus usavršuje ljudske nesavršene živote.
Nakon homilije sestre su drhtavim glasom, ali sigurnim srcem obnovile obrazac zavjetovanja, čemu je uime provincijske predstojnice s. M. Željke Dramac nazočila njezina zamjenica s. M. Mira Bliznac. Ona se na kraju misnog slavlja obratila sestrama i čestitala na daru poziva, odaziva i ustrajnosti. Napomenula je da su sestre također ‘generacija’ naše Provincije koja ove godine slavi 80 godina od osnutka davne 1942. Sestre su tako Provinciji postavile temelje, a sve što gradimo danas utemeljeno je na žrtvi, samozataji i krhkosti ovih i brojnih drugih sestara, kazala je s. Mira te napomenula da su sestre ispisale 60 godina svoje i povijesti naše zajednice.
Slavlje je nakon mise nastavljeno ugodnim druženjem i zajedničkim ručkom u sestarskoj blagovaonici.
s. Blaženka Marijanović
Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

lipanj 2024
P U S Č P S N
« svi.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
WordPress Video Lightbox