Na dvadeset i prvu nedjelju kroz godinu, 22. kolovoza, u samostanu Krista Kralja u Livnu (na Gorici), proslavljena je 60. obljetnica redovničkog života s. Augustine Suša i s. Vide Marijan. Svečanu misu zahvalnicu predvodio je pomoćni banjalučki biskup fra Marko Semren u prisutnosti rodbine slavljenica i sestara franjevki. Na početku euharistijskog slavlja biskup je istaknuo kako je „ovaj dan ispunjen čestitkama i osjećajima zahvalnosti našim slavljenicima“ te ih je pozvao sjećati se svega puta kojim ih je Gospodin vodio te reći hvala Kristu za sve što je prošlo prepuštajući to Božjem milosrđu i da za sve što će ubuduće biti.

U propovijedi, pitajući se: „Što kazati za 60. obljetnicu redovništva?“, fra Marko je rekao kako se „bogatstvo života ne može potpuno izreći i opisati jer imamo izravan pristup samo vidljivoj strani ljudskog života, a područje nevidljivog je veće i šire. Zato nam ljudska osoba uvijek ostaje velika tajna. Analizirajući život naših jubilantkinja uviđamo da Bog žarko i zauzeto prati djelo svojih ruku, u svakoj životnoj dobi. … Lijepo je biti časna sestra. Poziv da netko bude redovnica ustvari je poziv da bude Kristova službenica poput Blažene Djevice Marije u službi čovjeka, postajući tako sredstvo kako bi čovjek – bližnji otkrio Boga, kako bi se Bogu obratio te u Bogu pronašao konačnu sreću.“ Ali budući da je ovaj poziv zahtjevan i bez Krista neostvariv, biskup je pozvao sve prisutne moliti Krista za ustrajnost slavljenica.

Nakon mise uslijedilo je zajedničko radosno druženje u sestarskoj blagavaonici. Riječi dobrodošlice svima okupljenima uputila je s. Suzana Milardović, predstojnica samostana, a zatim se uime Provincijalne Uprave obratila jubilantkinjama s. Blaženka Franjičević, provincijska savjetnica, izrazivši im čestitke i zahvalnost na svemu što su tijekom prethodnih šezdeset godina činile u skrovitosti i poniznosti.

Zahvale dobrome Bogu, svima nazočnima kao i zajednici sestara u Livnu izrekla je u ime jubilantkinja s. Augustina, a pročitana je i čestitka s. Klare Šimunović, vrhovne predstojnice.

Sestre neka i dalje prati ustrajnost i vjernost Kristu!

SSF

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

lipanj 2024
P U S Č P S N
« svi.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
WordPress Video Lightbox