Prilikom kanonske vizitacije i prvog posjeta Misiji u Demokratskoj Republici Kongo te zajednici sestara u Ugandi u Rwanyeni, na putu za Kampalu s. Lidija Bernardica Matijević, provincijska predstojnica Splitske provincije Presvetog Srca Isusova posjetila je našu zajednicu u Rwentobu. Uz s. Lidiju došle su nam još četiri sestre: s. Mislava Prkić dugogodišnja misionarka u Kongu, s. Francoise Balibuno Ciza, povjerenica Misije u Kongu, s. Immaculee Mauwa Kashera i s. Theresita Nashobole Mufuliro studentica teologije u Splitu. Sestre su nas posjetile u četvrtak, 31. kolovoza, a već sljedeći dan su nastavile putovanje. Radosno smo dočekale naše sestre, a s. Ivka Lučić, kućna predstojnica, uime zajednice izrazila je srdačnu dobrodošlicu i poželjela im ugodan boravak među nama.

Iako su u našoj zajednici boravile kratko sestre su imale priliku vidjeti gdje se nalazimo i što radimo. Sestra Lidija, puna dojmova, doživljaja i susreta napisala nam je u knjizi dojmova: “Zadivljene smo onim što su sestre postigle u prvih 5 godina boravka.  Uz Božju pomoć i sestrinsku podršku nadamo se i daljem napretku ove zajednice. Pomoć najpotrebnijima u ovim krajevima donosi blagoslov cijeloj našoj Kongregaciji.

Sljedećeg dana, 1. rujna, u jutarnjim satima svetu misu u našoj kapeli predslavio je gvardijan iz župe Rushooka fra Peter Mburu s nakanom za sve sestre u Družbi. U propovijedi fra Petar se osvrnuo na evanđelje dana (Mt 25,1-13), koje govori o mudrim i ludim djevicama.  Potaknuo nas je na razmišljanje o ludim djevicama: zašto im se tako dogodilo –  traže pomoć od drugih, ali pomoć ne dobivaju? Dakle, izgubile su svoju priliku da uđu na  svadbu sa zaručnikom. Kako se mi osjećamo kada nam je nešto odbijeno? Kako se osjećamo kada nam netko negativno odgovori na našu molbu? Potrebno je moliti da i mi u našem apostolatu ne zaboravimo potrebe drugih. I mi unutar zajednica trebamo moliti jedni za druge, ne smijemo nikoga odbacivati. U patnji i uspjehu trebamo biti zajedno – to je poruka našeg zajedničkog života, zaključio je propovjednik. Na koncu je zazvao Božji blagoslov na naše sestre i sve putnike, kao i na sve koji ostaju u svojim zajednicama služeći onima koji trebaju našu pomoć.

Nakon svete mise i doručka poželjele smo našim sestrama sretan put i povratak na odredište. Susreti obogaćuju, a još su posebniji kada se dogodi susret sa sestrama ili nekim iz domovine. Obogaćene susretima zahvaljujemo s. Lidiji i sestrama na dolasku u nadi da će nam doći ponovno i ostati barem malo duže.

Bogu zahvaljujemo za mnoge primljene darove među kojima je i dar sestrinstva i zajedništva. Osim toga danas smo obdareni kišom koja je pala nakon više mjeseci suše i prašine. Svi smo obdareni blagoslovom od Boga, a taj blagoslov poželimo jedni drugima.

s. Kata Karadža

 

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

srpanj 2024
P U S Č P S N
« lip.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
WordPress Video Lightbox