Djeca. Da, upravo djeca. I ove su nas godine poučila da Božić nije u velikim poklonima i u raskošnim blagdanskim trpezama nego u onome što osjećamo. A tko može ne osjetiti ništa promatrajući sjaj u očima, široki osmijeh i nadvladani strah djeteta koje se popelo na pozornicu jer želi nešto prenijeti? Želi pokazati da je Božić ljubav, mir, radost i zajedništvo na koje smo svi pozvani.

Tako su kroz proteklih nekoliko mjeseci, djeca iz „Male škole“ i druga iz Vareša i okolice, svoje vrijeme ulagala u pripremanje različitih scenskih nastupa. U isplativost njihova zalaganja mogli smo se uvjeriti na ovogodišnjoj božićnoj priredbi koja se održala u srijedu 18. prosinca u dvorani naše „Male škole“. Djeca su u punom sjaju pokazala svoje talente, ali i plodove upornog i strpljivog rada. Tako je jedna grupa, udružena s dvoje profesionalnih glumaca, našom Nensi i Makom, donijela na pozornicu prekrasnu Božićnu priču Charlesa Dickensa i snažnom porukom i nastupom potakli nas u publici na ozbiljnije razmišljanje o smislu Božića. Veliku dozu radosti i božićnog raspoloženja unijele su nam plesne skupine prekrasnim koreografijama i nastupima, kao i tamburaši i dječji zbor svojim glasovima. Neizostavni su uvijek naši bubnjari koji nam donesu tračak Afrike i publiku podignu na noge.

Iako su reflektori bili usmjereni uglavnom prema djeci ništa od ovog ne bi bilo moguće bez onih koji su sa strane gledali plod svog zalaganja i truda- njihovih mentora, naših dugodišnjih suradnika i stručnjaka na svojim područjima: Slaven Vidak ( voditelj dramskih radionica), Jovana Milosavljević Lovrenović (voditeljica plesnih radionica), Aida Šlak (Hip-Hop radionice), Toni Pešikan (voditelj muzikoterapije), Igor Hinger (voditelj tamburaša) i naša s. Ružica Marijić (voditeljica dječjeg zbora).  Njima i ovim putem od srca hvala za sav angažman, vrijeme i ljubav po kojima su ispunili pozornicu i sve nas podsjetili na onu djetinju radost i ljepotu iščekivanja najljepšeg blagdana Božića.

Na početku priredbe prisutne je pozdravila s. Snježana Pavić, ravnateljica „Male škole“  osvrnuvši se na bogati desetogodišnji hod u radu s djecom, te zahvalivši svima na prisutnosti kao i na podršci koju su pružali u radu „Male škole“.

Kao i svake godine gošće priredbe su bile naše sestre iz Provincijalne uprave, a u ime svih pozdravila nas je provincijalna predstojnica s. Kata Karadža.  Uz čestitke, sestra je napomenula da je Božić, u svojoj konačnoj srži, za odrasle ljude koji su zaboravili ono što djeca znaju i koliko smo prestali biti djeca toliko manje možemo razumjeti Božić. Dan kad se svemogući Bog utjelovljuje upravo u liku Djeteta.

Nakon priredbe, počastili smo se druženjem i zalogajima sa bogate trpeze koju su s ljubavlju pripremile sestre u kućnoj blagovaonici. I tu smo, napojeni blagdanskim duhom, uživali u opuštenoj prijateljskoj atmosferi i zajedništvu te poželjeli jedni drugima blagoslovljen i mirom ispunjen Božić i uspješnu novu 2020. godinu. (malaskola)

Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

lipanj 2024
P U S Č P S N
« svi.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
WordPress Video Lightbox