Održana Skupština konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH

Šesnaesta redovna skupština Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine (KVRPP BiH) održana je 24. travnja 2018. u našem provincijskom sjedištu u Sarajevu, Bjelave 85. Skupštinom je predsjedao predsjednik Konferencije dr. fra Miljenko Šteko. Na Skupštini su sudjelovali provincijalni poglavari i poglavarice zajednica sa sjedištem u BiH, 7 predstavnika redovničkih zajednica čiji članovi djeluju u Bosni i Hercegovini, s provincijalnim sjedištem izvan BiH, kao i apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto te predsjednica Hrvatske redovničke konferencije s. Ana Marija Antolovic, ASC.

Predsjednik BK BiH kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski na početku Skupštine je predslavio euharistijsko slavlje u suslavlju s predsjednikom KVRPP BiH, provincijalom Bosne Srebrene fra Jozom Marinčićem te tajnikom Kadinala i prezbiterima članovima Konferencije. Kardinal Puljić je također izrekao homiliju i sudjelovao je u uvodnom dijelu rada toga skupa. Za vrijeme euharistijskog slavlja svirala je s. Julijana Djakovic, provincjalna glavarica sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog.

Nakon dobrodošlice i uvodnog slova predsjednika Konferencije, svoje pozdrave sudionicima Skupštine su uputili kardinal Puljić i predsjednica Hrvatske redovničke konferencije. Zatim se sudionicima obratio nuncij Pezzuto svojom porukom.

Uslijedilo je predavanje fra Danijela Nikolića o duhovnim zvanjima pod naslovom “Razumjeti i pratiti osobu u formacji.” Predavač je istaknuo tri faze u razvojnom procesu dinamike rasta zvanja: “Faza privilegiranog osjećaja”; “Faza imitiranja modela” i “Faza samostalnog apostolskog djelovanja”. Nakon izlaganja uslijedila je rasprava.

U popodnevnom radu predsjednik Konferencije i pročelnici povjerenstava koja djeluju pri KVRPP BiH podnijeli su izvješća.

U završnom dijelu, potpredsjednica Konferencije i domaćin susreta s. Kata Karadža, provincijska predstojnica, govorila je kratko o povijesti naše redovničke zajednice i novoga provincijalnog sjedišta te zatvorila rad Skupštine. (kvrpp bih/ssf)

 

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

svibanj 2024
P U S Č P S N
« tra.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
WordPress Video Lightbox