Zahvaljujući Gospodinu za sve ono što smo živjele proteklu godinu i preporučujući sve ono što nas čeka, proslavile smo blagdan našega svetog oca Franje. Svetkovina Serafskog Oca u provincijalnoj kući u Sarajevu, Bjelave 85, proslavljena je euharistijskim slavljem koje je predslavio fra Nikica Vujica, gvardijan franjevačkog samostana Kovačići u Sarajevu. Uz sestre zajednice sudjelovale su također sestre s Bjelava 43 i Kovačića te par studentica iz našeg internata Dom Majke Margarite Pucher.
Fra Nikica u prigodnoj homiliji je kazao da redovnički život živi svoje zimsko vrijeme. Zima stavlja na kušnju nadu koja se hrani strpljivim iščekivanjem sve do slijedećeg proljeća. Naizgled, zbog nedostatka odaziva na redovnički život, napuštanja zajednice ili skrivena osrednjost života ne smije uvećavati našu vjeru da je nastupila smrt. Pod prividnom neplodnošću razvija se proces oživljavanja. Zima je pozvana da bude velika prigoda da se raste u dubini, da se očistimo i vratimo bitnome, našim temeljima. Ako želimo nanovo oživjeti oganj koji se skriva pod pepelom našega života i redovničkog poslanja, onda pred umorom, rutinom i nepokretnošću nužno trebamo poći od evanđelja, baš poput sv. Franje. Na nama je da drugima pokažemo Isusa svojim evanđeoskim življenjem, egzistencijom preobraženom Kristovom ljubavlju. Poziv koji smo primili obvezuje nas na odgovornost prema ljudima našega vremena. Sv. Franjo je jednom svojoj braći uputio izazovnu poruku; „Ja sam učinio svoje. Neka vas Krist pouči o onom što je vama činiti“, neke su od misli koje nam je uputio fra Nikica.
Bratsko-sestrinsko slavlje se nastavilo i za objedom. Provincijska predstojnica s. Kata Karadža pozdravila je fra Nikicu i sve sestre, iskreno čestitala svima zajedničku nam svetkovinu sv. Franje. Fra Nikici je zahvalila za odaziv, predslavljenje svete mise i riječi poticaja koje je uputio u prigodnoj homiliji. Iskrene čestitke za svetkovinu sv. Franje uputile su mnoge sestre iz Družbe i Provincije koje su taj dan na poseban način bile ujedinjene u molitvi i zahvaljivanju slaveći euharistiju u vlastitim Provincijama i zajednicama.
S. Anamarija Ćuro, juniorka

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

svibanj 2024
P U S Č P S N
« tra.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
WordPress Video Lightbox